Doorgaan naar hoofdinhoud

Concentratie verpleegafdeling Kindergeneeskunde in Gasthuis

Afbeelding bij Concentratie verpleegafdeling Kindergeneeskunde in Gasthuis

Vandaag heeft de Raad van Bestuur, in goed overleg met betrokken afdelingen en huisartsen in de regio besloten om per maandag 30 maart 2020 de verpleegafdelingen Kindergeneeskunde samen te voegen in Franciscus Gasthuis.

Dit betekent dat ouders vanaf 30 maart niet meer met hun kind in Franciscus Vlietland terecht kunnen voor een opname met overnachting. De afdeling Neonatologie, Verloskunde, Dagbehandeling en de polikliniek Kindergeneeskunde blijven wél in Franciscus Vlietland.

Reden achter besluit

De belangrijkste reden voor dit besluit is dat wij kwalitatief goede zorg aan zieke kinderen in de regio willen blijven bieden. We hebben te maken met een tekort aan gediplomeerde kinderverpleegkundigen. Hierdoor is het helaas niet mogelijk om op beide ziekenhuislocaties van Franciscus Gasthuis & Vlietland een verpleegafdeling Kindergeneeskunde open te houden. Door 1 verpleegafdeling voor Kindergeneeskunde te vormen, wordt de totale opnamecapaciteit voor kinderen in de regio vergroot met 6 bedden in totaal.

Informeren betrokkenen

Huisartsen in de regio zijn betrokken bij de besluitvorming en zijn op de hoogte gebracht over de wijziging. Ouders en verzorgers van patiënten worden per brief geïnformeerd. Kinderen blijven gewoon onder behandeling van hun eigen kinderarts.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid