Doorgaan naar hoofdinhoud

Concentratie opnames kinderen in Franciscus Gasthuis

Afbeelding bij Concentratie opnames kinderen in Franciscus Gasthuis

Zoals bekend geldt voor onze verpleegafdelingen Kindergeneeskunde, net als voor alle kinderverpleegafdelingen in Nederland, dat er een tekort is aan gediplomeerde kinderverpleegkundigen. Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft daarom moeten besluiten om de opnames van kinderen vanaf 30 maart 2020 te concentreren in Franciscus Gasthuis. De verpleegafdeling Neonatologie (zorg voor baby’s), poliklinische afspraken, dagbehandeling en acute zorg voor kinderen blijven in Franciscus Vlietland beschikbaar. In goed overleg met de huisartsen uit de regio Nieuwe Waterweg Noord, zijn (nieuwe) consultatiemogelijkheden voor in de avond en nacht op locatie Vlietland uitgewerkt.

Door de concentratie worden zes extra kinderbedden gecreëerd en is bovendien de kwaliteit en veiligheid van deze zorg beter geborgd.

Consultatiemogelijkheden

Door de nieuwe werkwijze vervalt de mogelijkheid om kinderen in de avond en nacht door te sturen naar de kinderafdeling van de locatie Vlietland voor een beoordeling door de kinderarts. Met de huisartsen is verkend om als alternatief in de avond- en nachturen een vorm van consultatie door de kinderarts op de HAP van locatie Vlietland te faciliteren. De kinderartsen zijn laagdrempelig bereikbaar voor de volgende vormen van consultatie:

  1. Reanimatieoproep bij APLS situatie op de HAP Vlietland
  2. Telefonisch contact met dienstdoende huisarts
  3. Meekijkconsult op de HAP Vlietland
  4. Korte observatie op de SEH Vlietland (18.00-21.00u)

Overdag blijft de mogelijkheid voor een beoordeling op de polikliniek, de acute kamer op de kinderdagverpleging of op de SEH Vlietland bestaan, zowel doordeweeks als in het weekend.

Klik hier voor een overzicht van de verwijsafspraken.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid