Doorgaan naar hoofdinhoud

Bereikbaarheid Franciscus Vlietland - werkzaamheden RET

Afbeelding bij Bereikbaarheid Franciscus Vlietland - werkzaamheden RET

De RET werkt vanaf zaterdag 30 juni tot en met zondag 26 augustus aan de sporen van tramlijn 21 en 24. Daardoor is de route in Schiedam gewijzigd en vervallen er haltes. Ook zet de RET pendelbussen in. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van ons ziekenhuis.

Vervangend busvervoer

Reizigers naar Franciscus Vlietland dienen gebruik te maken van buslijn 721. De halte van deze pendelbus, vanuit de richting Rotterdam en Schiedam Centrum, is niet ver van de oorspronkelijke tramhalte voor Franciscus Vlietland, maar is helaas wel slecht begaanbaar. De andere halte van de pendelbus, vanuit de richting Vlaardingen en Schiedam-Woudhoek, is op het viaduct aan de kant van de weg waar ook het ziekenhuis ligt. Patiënten en bezoekers kunnen het beste gebruik maken van de OV-ingang, de hoofdingang is moeilijk bereikbaar.

Extra vervoer rolstoelgebruikers

Voor minder validen die niet mee kunnen met de pendelbus, maakt de RET gebruik van taxivervoer. Wanneer de buschauffeur een reiziger niet mee kan nemen, belt de chauffeur met de taxicentrale. De taxi brengt de reiziger vervolgens naar de halte van bestemming. Het is onbekend hoe lang de wachttijd voor het taxivervoer bedraagt. Deze situatie duurt tot en met zondag 8 juli. Vanaf maandag 9 juli zet de RET bussen in die wel toegankelijk zijn voor minder validen.

Meer informatie

Voor meer informatie over de werkzaamheden verwijzen we u graag naar deze flyer van de RET.

Mede namens de RET excuses voor het ongemak.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid