Doorgaan naar hoofdinhoud

Aanpassingen ZorgDomein

Afbeelding bij Aanpassingen ZorgDomein
  • Longgeneeskunde

Sinds half november is het mogelijk om patiënten voor verdenking maligniteit Longgeneeskunde (locaties Gasthuis en Vlietland) met een verkorte toegangstijd in te sturen. Gebruik hiervoor het VTT product ‘verdenking maligniteit’, en vul de gewenste toegangstijd in dagen in.

  • Cardiologie

Naar aanleiding van een ZorgDomein evaluatie van de vakgroep Cardiologie (locatie Gasthuis en Vlietland) is er het diagnostiekproduct ‘Pijn op de borst/verdenking ischemische hartziekte’ toegevoegd. Dit product is te vinden in het zorgvraagmenu van ZorgDomein onder het kopje ‘functieonderzoek’, en vervangt de verwijzing ‘Inspannings-ECG/fietsergometrie’.

  • Urologie

Na evaluatie van de ZorgDomein producten van de vakgroep Urologie, is een aantal aanpassingen gedaan in het aanbod van urologieproducten voor alle Franciscus locaties. De verwijsafspraak ‘niet ingedaalde testis’ (locatie Vlietland en Maassluis) is verwijderd uit het aanbod. Hiervoor kunt u patiëntjes verwijzen via de polikliniek Kindergeneeskunde. Om patiënten met hematurie (micro en macro) te verwijzen, is er zowel een spoedproduct als een VTT product beschikbaar (locatie Gasthuis en Vlietland). Deze vervangen de eerdere combinatieafspraken met betrekking tot hematurie van locatie Gasthuis en locatie Vlietland. Tot slot zijn voor locaties Gasthuis en Berkel de verwijsafspraken ‘recidiverende urineweginfectie’ en ‘vasectomie’ toegevoegd.

  • Diagnostiek DEXA scan

Voorheen was het mogelijk om in ZorgDomein een patiënt in te sturen voor een DEXA scan via de route röntgenonderzoek en de route nucleaire geneeskunde. Dit diagnostiekproduct wordt vanaf heden uitsluitend nog aangeboden via de route nucleaire geneeskunde.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid