Doorgaan naar hoofdinhoud

Aanpassing digitaal aanvragen van de COVID PCR test in ZorgDomein

Afbeelding bij Aanpassing digitaal aanvragen van de COVID PCR test in ZorgDomein

Sinds augustus 2020 is het mogelijk voor huisartsen om bij de medische microbiologie van Franciscus Gasthuis & Vlietland een COVID PCR test aan te vragen via het digitale laboratorium aanvraagformulier in ZorgDomein. Deze mogelijkheid wordt door huisartsen gebruikt voor het aanvragen van testen voor praktijkmedewerkers, maar soms ook voor patiënten. In tegenstelling tot alle overige laboratoriumbepalingen, gaat de factuur van de COVID PCR testen niet naar de zorgverzekeraar maar naar de gemeente.

Het komt voor dat huisartsen in één digitale aanvraag zowel een COVID PCR test aanvragen alsook andere laboratoriumbepalingen. Het laboratoriumsysteem van Franciscus kan deze combinatie van aanvragen helaas niet van elkaar scheiden waardoor ook de tarieven en facturering niet van elkaar gescheiden kunnen worden. Om fouten te voorkomen wordt het digitaal aanvragen van een COVID PCR test (tijdelijk) volledig gescheiden van het digitaal aanvragen van alle overige laboratoriumbepalingen. Vanaf maandag 22 maart is er een apart aanvraagformulier in ZorgDomein te vinden speciaal voor de COVID PCR test. Concreet betekent dit voor u als huisarts dat wanneer u naast de COVID PCR test nog andere bepalingen digitaal wil aanvragen, u twee aparte aanvragen moet doen. Wij begrijpen dat dit zorgt voor een tijdelijke extra belasting voor de huisarts. Helaas is een andere oplossing niet mogelijk. Onze excuses voor dit ongemak.

De verwachting is dat de facturen voor de COVID PCR test in de toekomst ingediend kunnen gaan worden bij de zorgverzekeraar. Wanneer deze verandering plaatsvindt wordt bovengenoemde constructie vanzelfsprekend weer opgeheven.

We danken u hartelijk voor uw medewerking.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid