Doorgaan naar hoofdinhoud

Aangepaste planning geneesmiddelbepalingen tijdens feestdagen

Afbeelding bij Aangepaste planning geneesmiddelbepalingen tijdens feestdagen

Vanwege de aankomende feest- en bijzondere dagen wordt een aantal geneesmiddelbepalingen die worden verricht door het laboratorium Klinische Farmacie en Toxicologie van de Ziekenhuisapotheek verschoven. Het kan daardoor voorkomen dat een uitslag later bekend is, of dat een patiëntenmonster eerder binnen moet zijn om nog dezelfde week een uitslag te krijgen. 

  • Koningsdag (27 april): de bepaling van clozapine wordt 1 dag vervroegd en zal plaatsvinden op 26 april. De uitslag van de bepaling volgt op 28 april. Indien een clozapinespiegel in deze week bekend moet zijn, dient het monster uiterlijk op 26 april ’s ochtends afgenomen te worden bij de patiënt.
  • Bevrijdingsdag (5 mei): de bepalingen van mycofenolzuur en tacrolimus worden een dag later uitgevoerd, op 6 mei. De uitslag volgt daarom ook een dag later dan gebruikelijk.
  • Hemelvaartsdag (13 mei): de bepaling van amitriptyline en nortriptyline wordt vervroegd naar 12 mei. De uitslag volgt op 14 mei. Indien een amitriptyline of nortriptyline spiegel in deze week bekend moet zijn, dient het monster uiterlijk op 12 mei ’s ochtends afgenomen te worden bij de patiënt.
  • Tweede Pinksterdag (24 mei): de bepaling van tacrolimus wordt verschoven naar 25 mei. De uitslag volgt ook een dag later dan gebruikelijk.


Het Laboratorium Klinische Farmacie en Toxicologie van onze Ziekenhuisapotheek is bereikbaar voor overleg, via telefoonnummer 010-893 0301.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid