Doorgaan naar hoofdinhoud

Aanbod activiteiten, consultatie en samenwerkingen

Afbeelding bij Aanbod activiteiten, consultatie en samenwerkingen

Naast het aanbod van nascholingen en activiteiten, biedt Franciscus Gasthuis & Vlietland verschillende vormen van consultatie en samenwerking voor verwijzers aan, zoals gezamenlijk consult, meekijksessies en het diagnostisch toetsingsoverleg. Op de website voor verwijzers staat onder de kop samenwerkingen meer informatie. Onderstaand aanbod lichten wij graag voor u uit:

  • Meekijksessies bij vakgroep Chirurgie

De vakgroep Chirurgie organiseert meekijksessies voor huisartsen tijdens de poliklinische operatiesessies en spreekuren op de hoofd- en poliklinieklocaties. Op de chirurgische poliklinische OK worden onder andere de volgende ingrepen gedaan: lipoom, atheroomcyste, wigexcisie, ganglion (volair t.h.v. de arterie gebeurt niet op de POK), naevus excisie, CTS en Triggerfinger (niet op alle locaties). Het is mogelijk eigen patiënten in te sturen voor de poliklinische operatiesessies. Klik hier voor de data en aanmelden.

  • Gezamenlijk Consult NWN – inschrijven nog mogelijk

Op verzoek van zowel huisartsen als specialisten wordt er een nieuwe start gemaakt met het gezamenlijk consult in de regio Nieuwe Waterweg Noord. De huisartsen bespreken en behandelen samen met een specialist patiënten in de huisartsenpraktijk. In de bestaande opzet wordt gedurende een jaar een groep huisartsen aan een specialisme naar keuze gekoppeld. Inschrijven voor het gezamenlijk consult is nog mogelijk (meer informatie).

  • Meekijkconsult in de regio Rotterdam

Franciscus Gasthuis doet mee aan de pilot Meekijkconsult, een initiatief in de regio Rotterdam met als doel huisartsen de mogelijkheid te geven om (medisch) specialistische zorg te consulteren in de huisartsenpraktijk. Het meekijkconsult is een manier om onnodige doorverwijzingen naar de tweede lijn te voorkomen, elkaars wereld te leren kennen en de deskundigheid in de eerste lijn te verhogen. Een meekijkconsult in de regio Rotterdam kan digitaal of fysiek plaatsvinden. Lees verder voor meer informatie en handleidingen.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid