Doorgaan naar hoofdinhoud

1 jaar Franciscus Oncologiecentrum en Borstkliniek

Afbeelding bij 1 jaar Franciscus Oncologiecentrum en Borstkliniek

In januari 2020 openden het Franciscus Oncologiecentrum en de Borstkliniek op locatie Franciscus Vlietland. Ruim een jaar verder is het tijd om terug te blikken met Ward Hofhuis, gynaecoloog en voorzitter Oncologiecommissie en met Ellen Lagendijk, de afdelingsmanager.

Ward Hofhuis, gynaecoloog en voorzitter Oncologiecommissie: ‘Groot genoeg om hoogwaardige oncologische zorg te leveren, en klein genoeg om persoonlijk te blijven. Hier is het allemaal mee begonnen en dit blijft ook onze kracht. We houden deze visie vast en bouwen verder aan een toekomstbestendig Oncologiecentrum. Ik ben trots op hetgeen wat we in het afgelopen jaar hebben bereikt. Wij werken hard om de huidige zorg te blijven verbeteren en streven er naar om in de toekomst alle oncologische zorg in het Franciscus Oncologiecentrum te kunnen bieden.’

Ellen Lagendijk, afdelingsmanager: ‘Groei, bloei en samenwerking ervaren op alle onderdelen van het Oncologiecentrum. Het idee achter het ontwerp voor het Oncologiecentrum was een ruimte creëren met een warme en frisse uitstraling, een huiselijke sfeer. Deze sfeer vinden wij heel belangrijk, omdat onze patiënten hier soms wekelijks of zelfs vaker komen. Nu een jaar later, kunnen we zeggen dat dat gelukt is.
Mijn collega’s hebben met passie en persoonlijke inspiratie in hun functie het afgelopen jaar veel werk verzet, ze hebben ontwikkelingen mogelijk gemaakt en hebben daarbij de kwaliteit van de oncologische en hematologische patiëntenzorg altijd hoog in het vaandel. Dit geeft vertrouwen in de toekomst om het Oncologiecentrum verder door te ontwikkelen op kwaliteit, deskundigheid en innovaties. Onze patiënten rekenen op onze aandacht en betrokkenheid. Door de COVID-19 situatie wisselen we videobellen en fysieke afspraken af, zodat we toch dat persoonlijke contact met onze patiënten blijven behouden. En zijn bepaalde ruimtes zoals de wachtkamers op de polikliniek en de plekken van de behandelstoelen op de dagbehandeling oncologie aangepast zodat er voldoende afstand kan worden gehouden.’

Ellen Lagendijk is recent ook geïnterviewd door het Algemeen Dagblad en door SchieTV, het interview met het AD leest u hier terug, het interview met SchieTV is hier terug te kijken.

franciscus_oncologiecentrum.jpg

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid