Doorgaan naar hoofdinhoud

Update week 8

Informatie voor verwijzers


Update 04-03-2022

Stand van zaken in huis

In de afgelopen 2 weken is het aantal opgenomen COVID-patiënten in de kliniek vrijwel onveranderd gebleven. Het aantal is stabiel maar nog steeds hoog. Op sommige dagen zijn de beschikbare COVID-bedden (57) allemaal bezet, op andere dagen is er nog ruimte. Momenteel liggen er in de kliniek 40 COVID-patiënten. Op de IC is het aantal COVID-patiënten gelukkig nog steeds laag: er liggen nu 2 COVID-patiënten en 5 non COVID-patiënten op de IC. Ook zijn er 3 patiënten met zuurstof thuis, na opname in het ziekenhuis.

De beperkte capaciteit in de kliniek maakt dat de SEH in de afgelopen 2 weken een aantal keer tijdelijk gesloten was. Ook de voorjaarsvakantie zorgde voor minder capaciteit in huis. Daardoor kon de reguliere zorg niet verder opgeschaald worden. We kijken met spanning naar de gevolgen van de landelijke versoepelingen en daarbij de voorjaarsvakantie/carnaval voor het aantal COVID-patiënten dat de komende weken opgenomen moet worden. Per week wordt bekeken in welke mate de reguliere zorg verder opgeschaald kan worden.

Doorstroom in de keten

De capaciteit bij de VVT en in de coronacentra is op dit moment beperkt. De doorstroom vanuit het ziekenhuis verloopt daardoor ook lastiger. Er is steeds goed overleg met de VVT en samen kijken we continu naar welke mogelijkheden er zijn. Dit wordt nog steeds in regionaal verband gedaan.

Coronabeleid in Franciscus

Regionaal zijn de besmettingscijfers hoog en ook is er nog steeds een hoog ziekteverzuim onder medewerkers. In afstemming met de ziekenhuizen in de regio is daarom besloten om de landelijke versoepelingen niet te volgen. Dit betekent onder andere dat we op al onze locaties de 1,5 meter afstand blijven hanteren en ook een mondkapje verplicht blijft. De volledige coronamaatregelen leest u op onze website.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid