Doorgaan naar hoofdinhoud

Update week 7

Informatie voor verwijzers


Update 18-02-2022

Graag informeren we u via deze corona update over de stand van zaken in ons ziekenhuis. Daarnaast ook een extra bericht i.v.m. maatregelen die we hebben genomen vanwege de storm.

In verband met de storm en de veiligheid van onze medewerkers is de personele bezetting op al onze locaties teruggebracht. De polikliniekafspraken van vanmiddag zijn omgezet naar digitale consulten of verplaatst. Ook is er minder transport tussen onze poliklinieklocaties (Maassluis, Berkel en Willemsplein) en de hoofdlocaties (Vlietland en Gasthuis). Daardoor is er een beperktere mogelijkheid voor spoedaanvragen bloedonderzoek en ECG op de poliklinieklocaties. De ronde voor het ophalen van materialen voor de medische microbiologie bij huisartsen en verloskundigen die voor vanmiddag gepland stond, is geannuleerd. De betreffende praktijken zijn hierover telefonisch geïnformeerd.

Stand van zaken in huis

Het aantal COVID-patiënten in de kliniek van Franciscus is stabiel hoog. Op dit moment liggen er in de kliniek 51 COVID-patiënten. Op de IC daalt het aantal patiënten: hier liggen nu 2 COVID-patiënten en 3 non COVID-patiënten. Ook zijn er 7 patiënten met zuurstof thuis, na opname in het ziekenhuis.

Door het blijvend hoge aantal COVID-patiënten en een hoog ziekteverzuim onder personeel hebben we nog steeds te maken met een beperktere capaciteit. Hierdoor waren we in de afgelopen week helaas ook genoodzaakt de SEH een aantal keer tijdelijk te sluiten. Er was op dat moment geen opnamemogelijkheid in de kliniek.

Ondanks de beperktere capaciteit leveren we zo veel mogelijk reguliere zorg. Ook klasse 4 en 5 operaties worden uitgevoerd.

Doorstroom in de keten

Met de VVT zijn we goed in overleg over de doorstroom. De VVT probeert haar beddenaanbod zo goed mogelijk af te stemmen op de vraag vanuit de ziekenhuizen en de huisartsen. Er zijn nog bedden voor COVID-patiënten in de coronacentra en er is enige capaciteit voor revalidatiezorg. Daarin wordt het evenwicht gezocht.

Coronabeleid in Franciscus

Tijdens de persconferentie van afgelopen week zijn er landelijke versoepelingen afgekondigd. Wat dit betekent voor het coronabeleid in ons ziekenhuis wordt momenteel besproken. Zodra het nieuwe beleid bekend is, leest u dit op onze website en uiteraard ook in de volgende COVID-update.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid