Doorgaan naar hoofdinhoud

Update week 51

Informatie voor verwijzers


Update 24-12-2021

Stand van zaken in huis

Op dit moment liggen er 8 COVID-patiënten en 6 non COVID-patiënten op de IC. In de kliniek liggen 54 COVID-patiënten. Daarnaast zijn er 13 patiënten met zuurstof thuis. Afgelopen week is besloten om alle klasse 4 en 5 planbare klinische zorg ook voor week 1 en 2 van het nieuwe jaar af te schalen. Alleen op deze manier kunnen we personeel vrijspelen om dienstroosters (kliniek, cohorten, IC etc.) rond te krijgen.

COVID-patiënten met zuurstof naar huis; ook in het weekend mogelijk

Vanwege het aanhoudende grote aantal klinische opnames van COVID-patiënten, is er de behoefte om meer patiënten met zuurstof naar huis te plaatsen en zo meer ruimte in de kliniek te creëren. Daarom is in overleg met vertegenwoordigers van de HAP’s/eerstelijn besloten om de maximaal benodigde zuurstof van 2 liter naar 3 liter te verhogen. Tevens is er besloten dat patiënten ook in het weekend met zuurstof naar huis kunnen worden ontslagen. Dit geldt vanaf zaterdag 25 december. Op onze website vindt u de definitieve werkafspraken en kunt u ook het behandelplan voor patiënten nalezen.

Medische microbiologie

In verband met de COVID-diagnostiek, draait onze afdeling medisch microbiologie overuren. Het blijft uiteraard mogelijk om COVID-testen aan te vragen voor uw personeel en patiënten bij medische noodzaak. We verzoeken u echter vriendelijk de test niet om andere redenen aan te vragen.

Boostervaccinaties in Ahoy

De Rotterdamse ziekenhuizen zijn gevraagd om in de periode van maandag 27 december t/m zondag 30 januari personeel te leveren voor de boostervaccinaties in Ahoy. Het is niet alleen van belang voor de inwoners van (onder andere) Rotterdam dat zij zo snel mogelijk een boostervaccinatie krijgen, maar ook voor ons als ziekenhuis. Hiermee hopen we zoveel mogelijk ziekenhuisopnames te voorkomen. Medewerkers van ons ziekenhuis hebben in grote getale gehoor gegeven aan deze oproep en gaan vol enthousiasme ondersteunen bij de campagne. We zijn er trots op dat we op deze manier ons steentje bij kunnen dragen aan de boostervaccinaties voor de regio.

COVID-update rond de feestdagen

Rond de feestdagen wordt de COVID-update niet verzonden, tenzij er een dringende aanleiding is om u te informeren. De eerstvolgende COVID-update kunt u verwachten op vrijdag 7 januari.

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid