Doorgaan naar hoofdinhoud

Update week 5

Informatie voor verwijzers


Update 04-02-2022

Stand van zaken in huis

Het aantal COVID-patiënten in de kliniek van Franciscus is de afgelopen 2 weken toegenomen. Op dit moment liggen er in de kliniek 49 COVID-patiënten. Op de IC zien we een stabieler beeld. Hier liggen 6 COVID-patiënten en 6 non COVID-patiënten. Ook zijn er 6 patiënten met zuurstof thuis, na opname in het ziekenhuis.

Deze week is het aantal beschikbare COVID-bedden (kliniek) in ons ziekenhuis, conform regionale afspraken, verhoogd van 55 naar 57. Regelmatig zijn alle beschikbare COVID-bedden in ons ziekenhuis bezet. We merken dat zowel het uitplaatsen naar de VVT als landelijk moeizaam verloopt. Dit heeft te maken met een verminderde capaciteit in veel zorginstellingen. Door ziekteverzuim onder personeel worden er bedden gesloten.

Ook in Franciscus hebben we te maken met een hoog ziekteverzuim. Hierdoor is de klasse 4 en 5 reguliere zorg opnieuw gedeeltelijk afgeschaald.

COVID-patiënten met zuurstof naar huis in het weekend; maatregel opgeschort

In de update van vrijdag 24 december informeerden we u over de mogelijkheid om patiënten ook in het weekend met zuurstof naar huis te ontslaan. Deze maatregel werd genomen i.v.m. het aanhoudende grote aantal klinische opnames van COVID-patiënten. Gelukkig is het aantal opnames sindsdien afgenomen en is het niet nodig gebleken patiënten in het weekend te ontslaan. De maatregel wordt om deze reden dan ook opgeschort.

Ontslag met zuurstof op werkdagen tijdens kantoortijden blijft uiteraard wel mogelijk, hiervoor gelden de standaard werkafspraken. Deze afspraken, als ook het behandelplan voor patiënten, kunt u terugvinden op onze website.

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid