Doorgaan naar hoofdinhoud

Update week 49

Informatie voor verwijzers


Update 10-12-2021

Stand van zaken in huis

Vanwege de landelijke opschaling naar 1250 IC-bedden, zijn er op dit moment in Franciscus 17 IC-bedden beschikbaar, bestemd voor COVID- en niet COVID-patiënten. Op dit moment liggen er op onze IC 8 COVID-patiënten. In de kliniek liggen 61 COVID-patiënten. Er zijn op dit moment 12 patiënten met zuurstof thuis.

Evaluatie zuurstof thuis

Afgelopen week heeft er een evaluatie met huisartsen plaatsgevonden over het uitplaatsen van COVID-patiënten met zuurstof naar huis. Het uitplaatsen van deze patiënten verloopt goed, mede door de inzet van huisartsen. In de afgelopen weken konden er vanuit Franciscus gemiddeld 10 patiënten per week naar huis met zuurstof.

Tot nu toe plaatsen we deze patiënten alleen op werkdagen uit. Vanwege de aanhoudende druk is er vanuit onze longartsen de behoefte om ook in het weekend patiënten met zuurstof uit te plaatsen naar huis. De komende week wordt dit voorstel besproken. Wij verwachten u in de COVID-update van volgende week te informeren over de eventuele aanpassing van het protocol.

Heeft u in de afgelopen periode te maken gehad met een patiënt die met zuurstof naar huis is gegaan en heeft u hier vragen of opmerkingen over? Dan horen wij dat heel graag. U kunt uw bericht sturen aan transmuraal@franciscus.nl.

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid