Doorgaan naar hoofdinhoud

Update week 45

Informatie voor verwijzers


Update 12-11-2021

Situatie in huis

Er liggen op dit moment 37 COVID-patiënten in de kliniek en er zijn 10 patiënten met een verdenking, die in isolatie worden verpleegd. De situatie op de IC is nog steeds nijpend. Er liggen deze week continu 4 COVID-patiënten op de IC. Dat is op dit moment ons maximale aantal, omdat we ook aan non COVID-patiënten IC zorg bieden. We blijven patiënten aanmelden bij het RCPS / LCPS voor uitplaatsing binnen en buiten de regio. Om die reden is het helikopterplatform bij Franciscus Gasthuis weer operationeel.

Verder opschalen corona zorg

Deze week is er opgeschaald naar 42 coronabedden in de kliniek. Om goed voorbereid te zijn, worden ondertussen ook de plannen uitgewerkt voor een volgende fase van het regionale opschaalplan. We bereiden ons hierbij voor op een eventueel noodzakelijke opschaling naar 52 bedden in de kliniek en 6 bedden op de IC. Het is een puzzel om ook hier voldoende personeel voor te vinden. De opschaling van COVID-zorg gaat gepaard met afschaling van de reguliere zorg op de afdelingen Short Stay en Orthopedie. Ook wordt OK-personeel, zoals OK-assistenten en anesthesiemedewerkers, ingezet op de IC. Patiënten van wie een opname niet door kan gaan, worden hier persoonlijk over geïnformeerd.

Overleg over insturen COVID-patiënten

Voor overleg voor het wel/ niet insturen van kwetsbare patiënten ouder dan 70 jaar (met COVID of verdenking op) verzoeken wij u contact op te nemen met de dienstdoende geriater. Dit geldt ook voor de specialisten ouderengeneeskunde die willen overleggen over hun verpleeghuisbewoners.

Voor niet-kwetsbare ouderen en patiënten jonger dan 70 jaar met COVID (of verdenking op), kunt u overleggen met de dienstdoende longarts of dienstdoende internist. De telefoonnummers vindt u in de Artsenwijzer of u kunt u laten doorverbinden via het centrale nummer.

Herinvoering preventief testen bij klinische opname

Om onverwachte besmettingen in de kliniek te voorkomen, zijn wij weer gestart met preventief testen van patiënten voorafgaand aan hun geplande klinische opname. Bij een positieve testuitslag wordt in overleg tussen medisch specialist en de patiënt een besluit genomen over de opname. Acute patiënten, die binnenkomen via onze SEH of het observatorium, worden ook direct getest.

Transmurale activiteiten

Door het toenemend aantal besmettingen en de aangescherpte maatregelen in huis, kunnen sommige transmurale activiteiten, zoals de Regionale Artsenmiddag die gepland stond op 19 november, niet doorgaan.
Op onze website www.franciscus.nl/verwijzers wordt u op de hoogte gehouden van de transmurale activiteiten en het wel of niet doorgaan hiervan.

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid