Doorgaan naar hoofdinhoud

Update week 3

Informatie voor verwijzers


Update 21-01-2022

Stand van zaken in huis

Het aantal COVID-patiënten in Franciscus is nog steeds stabiel. Op dit moment liggen er 32 COVID-patiënten in de kliniek. Op de IC liggen 7 COVID-patiënten en 3 non COVID-patiënten. Daarnaast zijn er 2 patiënten met zuurstof thuis, na opname in het ziekenhuis.

Omdat er minder COVID-patiënten in het ziekenhuis zijn, blijven we klasse 4 en 5 zorg opschalen. We zien de besmettingscijfers onder personeel oplopen en de verwachting is dat dit nog meer zal worden in de komende weken. Het (blijven) uitvoeren van onze reguliere operatieprogramma’s is afhankelijk van het beschikbare personeel en de vraag naar COVID-zorg.

Gezocht: Long-COVID patiënten voor studie ‘Effecten van Lactoferrine’

Longartsen en onderzoekers van Franciscus zijn voor een onderzoek op zoek naar 72 patiënten met Long-COVID. Dit zijn patiënten die 3 tot 12 maanden geleden bewezen COVID hebben gehad en ondanks behandeling in de eerste lijn en fysiotherapie niet voldoende opgeknapt zijn. Voorbeelden van klachten waar deze patiënten mee te maken hebben zijn moeheid, benauwdheid, geheugenproblemen, spierzwakte, angst en depressieve gevoelens. Het doel van de studie is uitzoeken hoe werkzaam het middel Lactoferrine (een ontstekingsremmend voedingssupplement) is voor de behandeling van patiënten met Long-COVID. Meer informatie over dit onderzoek en het aanmelden van patiënten leest u op onze website.

Wijziging frequentie van deze update

In verband met de stabiele situatie van het aantal opgenomen COVID-patiënten, gaan we deze COVID-update tweewekelijks uitbrengen. Uiteraard informeren wij u direct als de situatie in huis wijzigt. In een stabiele situatie kunt u de eerstvolgende COVID-update op vrijdag 4 februari verwachten.

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid