Doorgaan naar hoofdinhoud

Update week 13

Informatie voor verwijzers


Update 01-04-2022

Stand van zaken in huis

De afgelopen 2 weken is de druk op onze capaciteit verder toegenomen. Het aantal opgenomen COVID-patiënten is stabiel hoog. Daarnaast zien we een toename van influenza patiënten en ook het ziekteverzuim onder personeel is hoog. De druk op de capaciteit zorgt voor een moeilijke doorstroom van de SEH naar de kliniek. Soms moeten patiënten hierdoor langer op de SEH blijven.

Onze COVID-patiënten worden nog steeds verpleegd op cohortafdelingen en ook influenza patiënten worden in isolatie verpleegd. Op dit moment zijn er 44 COVID-patiënten en 19 influenza patiënten opgenomen. Het aantal COVID-patiënten op de IC blijft laag, op dit moment ligt er 1 COVID-patiënt op de IC.

Doorstroom in de keten

Omdat ook de VVT kampt met krapte door ziekteverzuim, zijn er in de hele regio veel wachters voor nazorg. Dit maakt dat de doorstroom op dit moment nog lastiger verloopt dan in de afgelopen weken. Het grote aantal wachtenden in het ziekenhuis in combinatie met het toegenomen aanbod van nieuwe patiënten maakt dat het verlenen van reguliere zorg een extra uitdaging is.


Patiënten gezocht voor Long-COVID studie

Longartsen en onderzoekers van Franciscus zijn voor de LARGO-studie op zoek naar patiënten met Long-COVID. In deze studie wordt de werkzaamheid van Lactoferrine vergeleken met een placebo. Hierbij wordt gekeken naar het effect op vermoeidheid, concentratievermogen en spierkracht. Op 20 januari is de LARGO-studie gestart en op dit moment doen er 37 patiënten mee. In totaal zijn er 72 patiënten nodig voor het onderzoek. Patiënten kunnen zich nog steeds aanmelden. Meer informatie vindt u op onze website.

Vervolg COVID-update

Vanwege de stabiele COVID-situatie, wordt deze COVID-update voor nu stopgezet. Via de maandelijkse Nieuwsflits, zullen wij u op de hoogte blijven houden met betrekking tot de COVID-situatie en capaciteit in Franciscus. Mocht het nodig zijn u eerder te informeren, dan doen wij dat uiteraard. Ontvangt u de Nieuwsflits nog niet? Aanmelden kan via transmuraal@franciscus.nl.

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid