Doorgaan naar hoofdinhoud

Update week 11

Informatie voor verwijzers


Update 18-03-2022

Stand van zaken in huis

We zien het aantal opgenomen COVID-patiënten langzaam dalen. Daarom zijn er in Franciscus, conform regionale afspraken, 35 bedden gelabeld voor COVID. Dit waren er eerder 57.
Op dit moment zijn er in de kliniek 39 COVID-patiënten opgenomen. De IC wordt minder belast door COVID. Vandaag is er geen COVID-patiënt op de IC. Er is nog 1 patiënt met zuurstof thuis, na opname in het ziekenhuis.

Ondanks het dalend aantal COVID-patiënten, blijft de druk in huis hoog. Dat komt door een aanhoudend hoog ziekteverzuim onder personeel en een stijging van het aantal influenza patiënten.

Doorstroom in de keten

Ook in de VVT en coronacentra is de druk aanhoudend hoog en daardoor blijft de doorstroom moeizaam. Er is intensief overleg tussen de ketenpartners en samen zoeken we steeds naar goede oplossingen.

Maatregelen voor patiënten en bezoekers

De ziekenhuizen in de regio stemmen de coronamaatregelen zo veel mogelijk af. Er kunnen kleine verschillen zijn per ziekenhuis. In Franciscus mag sinds deze week er bij een poliklinisch bezoek weer 1 begeleider mee. Daarnaast mogen per 24 uur 2 personen op bezoek komen, maar niet tegelijkertijd. Een mondkapje is nog steeds verplicht en ook houden we 1,5 meter afstand. De actuele coronamaatregelen zijn te vinden op onze website.

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid