Doorgaan naar hoofdinhoud

Update week 1

Informatie voor verwijzers


Update 07-01-2022

Stand van zaken in huis

Sinds eind december neemt het aantal opgenomen COVID-patiënten in de kliniek heel langzaam af. Op dit moment liggen er 35 COVID-patiënten in de kliniek. Op de IC liggen 7 COVID-patiënten en 8 non COVID-patiënten. Daarnaast zijn er 5 patiënten met zuurstof thuis, na opname in het ziekenhuis. Omikron is dominant: 2/3e van de opgenomen COVID-patiënten in Franciscus is besmet met deze variant.

Omdat er op dit moment een hoog aantal COVID-besmettingen is, schalen we in de regio de COVID-zorg niet af. Binnen Franciscus blijven 57 klinische bedden voor COVID beschikbaar en zijn er in totaal 17 IC-bedden. Dit is in ROAZ verband afgesproken. Het ROAZ communiceert dagelijks ook een sfeerbeeld over de doorstroom en eventuele knelpunten in de keten. Deze korte berichten worden via de Siilo app gedeeld. Hier leest u hoe u zich kunt aanmelden voor de appgroep.

Opschalen reguliere zorg

De capaciteit die we nu beschikbaar hebben zetten we in voor de opschaling van reguliere zorg (urgentieklasse 4 en 5). Wij geven hierbij prioriteit aan de specialismen met de langste wachttijd. Het bepalen van de mate van opschaling van reguliere zorg is complex, waarbij wij balanceren tussen de beschikbare capaciteit van nu en de mogelijke golf COVID-patiënten die op korte termijn volgt. Ook houden we rekening met verminderde capaciteit bij de VVT en de thuiszorg. Wekelijks wordt opnieuw beoordeeld welke reguliere zorg verleend kan worden. Hiervan houden wij u uiteraard op de hoogte.

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid