Doorgaan naar hoofdinhoud

Update week 2

Informatie voor verwijzers


Update 14-01-2022

Stand van zaken in huis

Het aantal COVID-patiënten in Franciscus is stabiel. Op dit moment liggen er 34 COVID-patiënten in de kliniek. Op de IC liggen 9 COVID-patiënten en 4 non COVID-patiënten. Daarnaast zijn er 2 patiënten met zuurstof thuis, na opname in het ziekenhuis.

Opschalen reguliere zorg

Omdat de druk op de COVID-zorg langzaam minder wordt en wij onze capaciteit optimaal willen inzetten, zijn we afgelopen week gestart met het opschalen van klasse 4 en 5 reguliere zorg. Dit betreft onder andere oproepen voor KNO, Orthopedie en Chirurgie (galblaas, liesbreuk en plastische). Tegelijkertijd houden we de COVID-bedden beschikbaar zodat we deze zorg, mocht dat nodig zijn, weer snel kunnen opschalen. Wij houden hier, gezien het explosief stijgend aantal besmettingen, rekening mee. De stijging van het aantal besmettingen zien we ook bij onze medewerkers. Gelukkig heeft dit tot nog toe geen grote gevolgen gehad voor de capaciteit die we beschikbaar hebben.

We hopen uiteraard dat de stabiliserende trend voor wat betreft het aantal COVID-opnames doorzet, maar zijn goed voorbereid om indien nodig snel extra COVID-zorg te leveren.

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid