Doorgaan naar hoofdinhoud

Vakgroep MDL stelt zich voor

Op 1 januari 2018 is de vakgroep Maag-, Darm- en Leverziekten gefuseerd tot een ambitieuze vakgroep bestaande uit elf enthousiaste specialisten; te weten 9 MDL-artsen en 2 internisten die momenteel de vervolgopleiding tot MDL-arts volgen. Gedurende de opleiding van onze 2 collega’s wordt hun deel van de MDL zorg waargenomen door 2 jonge MDL-artsen die als Chefs de Clinique ons team voor de komende jaren versterken.

Onze missie is het verlenen van hoogwaardige MDL zorg in de volle breedte waarbij de patiënt centraal staat. Door differentiatie van de MDL-artsen kunnen we alle facetten van het MDL-vak op hoog niveau aanbieden waarbij onze belangrijkste aandachtsgebieden hepatologie, GE-oncologie, inflammatoire darmziekten (IBD) en advanced endoscopy zijn. Alle MDL-artsen van de vakgroep participeren in het landelijke bevolkingsonderzoek darmkanker.

Lange wachttijden voor MDL zorg zijn een landelijk probleem. Om die reden verrichten we triage van alle nieuw verwezen patiënten voor een polikliniekbezoek of endoscopisch onderzoek waarbij we, indien medisch nodig, een afspraak op korte termijn laten inplannen. Wilt u toch graag overleggen over een verwijzing of heeft u een vraag, dan kunt u laagdrempelig met ons overleggen. Dagelijks is er een MDL-arts ingeroosterd voor acute patiëntenzorg en bereikbaar voor intercollegiaal overleg. De nummers van de dienstdoende vindt u in de Franciscus Artsenwijzer. U kunt ook altijd naar de centrale bellen.

vakgroep_mdl.jpg

Op de foto staan:
V.l.n.r.: Ben Van ’t Hoff, Raoul Zeijen, Rachel West, Ivonne Leeuwenburgh, Luuk Berk, Robert Roomer, Desiree Leemreis – van Noord, Marie Paule Anten, Antonie Van Tilburg


Niet op de foto:
Daphne Hotho (MDL-arts, chef de clinique), Ubbo Wiersema (MDL-arts, chef de clinique), Monique Santoe (internist in opleiding tot MDL-arts) en Ram Soekhoe (internist in opleiding tot MDL-arts)

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid