Doorgaan naar hoofdinhoud

Vakgroep Geriatrie

De vakgroep Geriatrie telt zeven enthousiaste en ambitieuze geriaters die het specialisme in de volle breedte uitvoeren. Zorg voor ouderen is een speerpunt van Franciscus Gasthuis & Vlietland. Onze missie is om persoonlijke en kwalitatief goede zorg voor alle kwetsbare ouderen te leveren, met bevlogenheid en kunde. Binnen de Geriatrie zijn er collega’s met aandachtsgebied cognitieve stoornissen, valproblematiek, functionele achteruitgang, polyfarmacie, cardiovasculaire veroudering en geriatrische oncologie. Ook goede geriatrische zorg voor allochtone ouderen heeft onze aandacht.

Geriatrische zorg op vijf locaties

Niet alleen op de ziekenhuislocatie Franciscus Gasthuis en Franciscus Vlietland wordt poliklinische zorg voor geriatrische patiënten geboden, maar patiënten kunnen ook op de poliklinieklocaties Maassluis, Hoogvliet en Berkel terecht voor geriatrie.
Op locatie Vlietland wordt al sinds 2005 klinische zorg geboden aan de geriatrische patiënt met acute problematiek. Op de klinische afdeling en consultendienst in de kliniek zijn drie arts-assistenten geriatrie en drie geriatrieverpleegkundigen werkzaam. Voor een spoedbeoordeling voor een eventuele klinische analyse en/of behandeling kunt u bellen met de dienstdoende geriater op locatie Vlietland. U vindt de dienstdoende nummers in de Franciscus Artsenwijzer.

Sinds maart 2018 is er op locatie Gasthuis een Geriatrische Trauma Unit geopend. Op deze afdeling worden de geriatrische traumapatiënten, zoals heupfracturen, door de geriater en de chirurg gezamenlijk behandeld. Op deze afdeling is een vast team van twee verpleegkundig specialisten geriatrie en twee verpleegkundig specialisten chirurgie werkzaam, waardoor continuïteit in zorg is gewaarborgd. Met de intensieve samenwerking tussen de chirurgen en geriaters alsook met het paramedisch team, streven we naar zo goed mogelijk herstel van deze kwetsbare patiëntengroep. Op locatie Gasthuis zijn sinds kort ook geriatrieverpleegkundigen werkzaam.

We zetten ons in voor een prettige samenwerking met alle huisartsen en verwijzers in de zorg voor onze kwetsbare ouderen en staan open voor uw suggesties.

vakgroep_geriatrie.jpg

Bovenste rij v.l.n.r.: Cyndie Mannesse, Annemijn Elskamp, Sander Bogert, Jaap Krulder

Onderste rij v.l.n.r.: Nicky Lam, Maaike Bisschop, Suzanne Boon - van Dijk

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid