Doorgaan naar hoofdinhoud

Anser prostaatoperatiekliniek

De Anser prostaatoperatiekliniek is volop in bedrijf. Sinds de start in september hebben meer dan 180 patiënten vanuit zeven ziekenhuizen in de regio een radicale prostatectomie ondergaan, veelal met de Neurosafe techniek. Daarbij worden tijdens de operatie door de patholoog de snijranden gecontroleerd, waarmee de urologen preciezer opereren en belangrijke zenuwen sparen. Dit leidt tot een kleinere kans op impotentie en incontinentie en een betere kwaliteit van leven voor mannen met prostaatkanker. De prostaatoperatiekliniek, onderdeel van het Anser prostaatnetwerk, is door Zilveren Kruis benoemd als één van de drie beste aanbieders op het gebied van prostaatkankeroperaties. Hoogste tijd om het ervaren team van operateurs aan u voor te stellen.

groep_anser_operateurs_closeup.jpg

(v.l.n.r.) Sjoerd Klaver, uroloog Maasstad Ziekenhuis, Martijn Busstra, uroloog Erasmus MC, Melanie Gan, uroloog Maasstad Ziekenhuis, John Rietbergen, uroloog Franciscus Gasthuis & Vlietland. 

Allen zeer ervaren operateurs met meer dan 250 robot geassisteerde prostatectomieën op hun naam.

Waar staat Anser voor?

Het Anser prostaatnetwerk is een samenwerkingsverband van zeven ziekenhuizen in de regio. In het netwerk staan kennisdeling en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van prostaatzorg centraal. Ook worden urologen van andere ziekenhuizen in het samenwerkingsverband opgeleid. Ons doel is om patiënten de beste behandeling, volgens de hoogste kwaliteitsnormen te bieden, zodat de kans op volledig herstel na een ingreep sterk toeneemt. Door samen te opereren worden mogelijke verbeteringen sneller beoordeeld en doorgevoerd.

Patiënt aanmelden

U kunt patiënten aanmelden via ZorgDomein voor diagnostiek via het Anser prostaatcentrum in Franciscus Gasthuis & Vlietland. Hier vindt de diagnostiek plaats door dedicated pathologen, radiologen en urologen. Mocht overleg nodig zijn om tot de juiste diagnose en behandelopties te komen, dan is dit eenvoudig mogelijk in de multidisciplinaire overleggen. Mocht een operatie de beste optie zijn, wordt de patiënt geholpen in de Anser prostaatoperatiekliniek in het Maasstad ziekenhuis. Na de operatie komt de patiënt terug bij het prostaatcentrum in Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid