Doorgaan naar hoofdinhoud

Meekijkconsult

Franciscus doet mee aan het ‘Meekijkconsult’; een project in de regio Rotterdam met als doel huisartsen de mogelijkheid te geven om (medisch) specialistische zorg te consulteren in de huisartsenpraktijk. Aangenomen wordt dat door de beschikbaarheid van het meekijkconsult de kwaliteit van zorg in de huisartsenpraktijk verbetert, onnodig verwijzen afneemt en de zorgkosten in de regio verminderen. Een begeleidingsgroep volgt op welke wijze en in welke mate deze resultaten worden bereikt.

De IZER huisartsen (ca. de helft van de huisartsen in Rotterdam) maken gebruik van het programma VIPLive voor digitaal consulteren. Een handig systeem voor de consultering én de financiële afhandeling. Dit systeem is ook beschikbaar voor alle niet-IZER huisartsen in de regio Rotterdam. Voor meer informatie over VIPLive en aanmelden kunt u contact opnemen met Wilma Stolk via W.Stolk@izer.nl.

Inmiddels zijn zeventien specialismen binnen ons ziekenhuis digitaal te consulteren, en we werken hard aan het toevoegen van de overige specialismen!

Aangesloten specialismen

Cardiologie   Neurologie
Reumatologie   Chirurgie
Dermatologie   Oogheelkunde
Kindergeneeskunde   Gynaecologie
Geriatrie   Pijnpoli
Interne geneeskunde  Klinische chemie
Longgeneeskunde   Plastische chirurgie
MDL   KNO
Urologie  

Het fysieke meekijkconsult vraagt om maatwerkafspraken tussen huisartsenpraktijk en onze specialisten. Indien u hier interesse in heeft kunt u contact opnemen met Lieke Visser, adviseur Transmurale Samenwerking en betrokken bij de meekijkconsulten van Franciscus Gasthuis & Vlietland, via transmuraal@franciscus.nl.Klik hier  voor de handleiding.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid