Doorgaan naar hoofdinhoud

Meekijkconsult

Meekijkconsult Franciscus doet mee aan de pilot ‘Meekijkconsult’; een project in de regio Rotterdam met als doel huisartsen de mogelijkheid te geven om (medisch) specialistische zorg te consulteren in de huisartsenpraktijk. Aangenomen wordt dat door de beschikbaarheid van het meekijkconsult de kwaliteit van zorg in de huisartsenpraktijk verbetert, onnodig verwijzen afneemt en de zorgkosten in de regio verminderen. Een begeleidingsgroep volgt op welke wijze en in welke mate deze resultaten worden bereikt.

De IZER huisartsen (ca de helft van de huisartsen in Rotterdam) maken gebruik van het programma VIPLive voor digitaal consulteren. Een handig systeem voor de consultering én de financiële afhandeling. Dit systeem is sinds kort ook beschikbaar voor alle niet-IZER huisartsen in de regio Rotterdam. Voor meer informatie over VIPLive en aanmelden kunt u contact opnemen met Wilma Stolk via W.Stolk@izer.nl.

Inmiddels zijn elf specialismen binnen ons ziekenhuis digitaal te consulteren, en we werken hard aan het toevoegen van de overige specialismen! Download hier het overzicht van de deelnemende specialismen en de VIPLive handleiding . Het fysieke meekijkconsult vraagt om maatwerkafspraken tussen huisartsenpraktijk en onze specialisten. Indien u hierin interesse heeft kunt u contact opnemen met Lieke Visser, adviseur Transmurale Samenwerking en betrokken bij de meekijkconsulten van Franciscus Gasthuis & Vlietland, via transmuraal@franciscus.nl.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid