Doorgaan naar hoofdinhoud

Digitaal meekijkconsult

Franciscus biedt (digitale) meekijkconsultatie aan. Het doel hiervan is huisartsen de mogelijkheid te geven om (medisch) specialistische zorg te consulteren in de huisartsenpraktijk. Aangenomen wordt dat door de beschikbaarheid van het meekijkconsult de kwaliteit van zorg in de huisartsenpraktijk verbetert, onnodig verwijzen afneemt en de zorgkosten in de regio verminderen.

Digitale meekijkconsultatie

De specialismen van Franciscus Gasthuis & Vlietland zijn digitaal te consulteren via de programma’s VIPLive en ZorgDomein.

Inclusiecriteria:

De huisarts is onzeker over de diagnose of behandeling en;

 • wil met de specialist overleggen over een mogelijke verwijzing.
 • wil feedback op het medisch beleid bij een bepaald probleem.

Exclusiecriteria:

 • Er is sprake van een medisch probleem dat een spoedinterventie vereist.
 • De huisarts is overtuigd van de noodzaak van een verwijzing.

VIPLive

De IZER huisartsen in de regio Rotterdam maken gebruik van het programma VIPLive voor digitaal consulteren. Een handig systeem voor de consultering én de financiële afhandeling. Dit systeem is ook beschikbaar voor alle niet-IZER huisartsen in de regio Rotterdam. Voor meer informatie over VIPLive en aanmelden kunt u contact opnemen met Wilma Stolk via W.Stolk@izer.nl.

ZorgDomein

Vanaf 20 juli kunnen huisartsen ook via ZorgDomein digitale meekijkconsulten aanvragen bij specialismen van ons ziekenhuis. Het aanvragen van een digitaal meekijkconsult via ZorgDomein verloopt nagenoeg hetzelfde als het versturen van een verwijzing:

 • Doorloop het zorgvraagmenu: medisch specialistische zorg → specialisme → zorgvraag → zorgproduct ‘meekijkconsult digitaal ‘‘specialisme’’’.
 • Aan de linkerkant van het menu kunt u filteren op zorgproducttype ‘meekijkconsult’. Zo kunt u snel zien of er voor de betreffende zorgvraag de mogelijkheid is voor een digitaal consult.
 • In het aanvraagformulier wordt gevraagd wat u zonder de optie voor digitale meekijkconsultatie had gedaan:
  • De patiënt verwijzen
  • De specialist bellen
  • Patiënt zelf behandelen

Vriendelijk verzoek deze vraag accuraat te beantwoorden. Deze informatie wordt meegenomen in de evaluatierapporten.

 • U dient in het ZorgDomein formulier aan te geven dat de patiënt toestemming heeft gegeven voor de opname van patiëntgegevens van het meekijkconsult in het ziekenhuisinformatiesysteem.

Of u nu een digitaal consult aanvraagt via VIPLive of ZorgDomein, onze specialisten beantwoorden het digitale consult binnen 3 tot 5 werkdagen. Indien dit onverhoopt niet het geval is, kunt u dit melden bij transmuraal@franciscus.nl, of via 010 – 893 4730. Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Transmurale Samenwerking.

Aangesloten specialismen

VIPLive

Chirurgie Oogheelkunde
KCHL Pijnpoli
Longgeneeskunde Plastische chirurgie
MDL Reumatologie
Neurologie Urologie

ZorgDomein

Cardiologie Neurologie
Kindergeneeskunde Oogheelkunde
MDL Interne Geneeskunde
Geriatrie Gynaecologie
Reumatologie Urologie
Longgeneeskunde Mammachirurgie
KNO Orthopedie (schouder)
Pijngeneeskunde  
Chirurgie   

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid