Doorgaan naar hoofdinhoud

Eten en drinken

Als u bent opgenomen in het Franciscus Vlietland, komt voor het ontbijt en de lunch een voedingsassistent bij u op de kamer langs met een broodbuffetwagen. U kunt ter plekke kiezen wat u wilt eten.
Het assortiment van de broodbuffetwagen bevat diverse soorten brood, zoet en hartig beleg, fruit, pap of een ander nagerecht. U kunt de menukaart op uw gemak doornemen voordat de wagen op de kamer komt. Onze voedingsassistent serveert u graag de maaltijd zoals u hem wilt hebben. Zo eet u à la carte in ons ziekenhuis!

In de avond wordt een warme maaltijd geserveerd. Ook dan kunt u vooraf de menukaart doornemen. De voedingsassistent komt ’s middags op dezelfde dag uw menukeuze opnemen. Er zijn diverse warme maaltijden waaruit u kunt kiezen. Ook kan u gebruik maken van bijgerechten zoals rauwkost en appelmoes etc.
Nadat u de warme maaltijd heeft gebruikt, komt de voedingsassistent langs met een wagentje nagerechten en kunt u ter plekke uw nagerecht samenstellen.

Tussen de broodmaaltijden en na de warme maaltijd biedt de voedingsassistent u  diverse dranken zoals koffie, thee, melk of sinaasappelsap aan. Tevens heeft men dan de broodbuffetwagen bij zich zodat u mogelijk ook nog iets kunt kiezen om te eten.

Natuurlijk houden wij rekening met uw dieet of levensovertuiging. U kunt de voedingsassistent vragen naar de allergenen en voedingswaarde van de maaltijd.

Meenemen van maaltijden

In verband met de voedselveiligheid adviseren wij u om alleen gebruik te maken van de door het ziekenhuis geserveerde maaltijden. Het ziekenhuis is niet verantwoordelijk voor door uzelf of uw bezoek meegebrachte voedingsmiddelen of maaltijden.

Verjaardagsmaaltijd

Als u jarig bent terwijl u in Franciscus Vlietland ligt, dan kunt u een speciaal verjaardagsmenu krijgen. Dit driegangen menu wordt tijdens de lunch geserveerd en bestaat uit luxe gerechten. U kiest op de dag zelf het menu, samen met een medewerker van de keuken. Daarnaast wordt uw maaltijd feestelijk aangekleed en mag u een gast voor de maaltijd uitnodigen.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid