Doorgaan naar hoofdinhoud

Eten en drinken

Wanneer u als patiënt wordt opgenomen, verzorgt de keuken van Franciscus Gasthuis 3 keer per dag uw maaltijden.

Ontbijt en lunch

In Franciscus Gasthuis wordt het ontbijt en de lunch geserveerd vanaf een buffetwagen die bij u aan het bed komt. Elke dag komt de broodbuffetwagen omstreeks 8.00 uur en 12.15 uur langs. Op dat moment kunt u kiezen wat en hoeveel u wilt eten. Bovendien blijft de broodbuffetwagen de hele dag op uw afdeling, waardoor u ook nog iets op een later tijdstip kunt nuttigen.

Avondmaaltijd

Voor de warme maaltijd komt rond 17.15 uur een buffetwagen op de afdeling. U kunt op dat moment uit verschillende warme en koude componenten uw maaltijd laten samenstellen. Wanneer u een dieet volgt, of wensen heeft zoals vegetarisch maaltijden of wanneer u bepaalde ingrediënten niet mag eten vanwege godsdienstige overtuiging, kunt u dit doorgeven tijdens het opnamegesprek.

Restaurant Assisi Plaza

In de Centrale Hal van Franciscus Gasthuis vindt u het restaurant Assisi Plaza. Deze bestaat uit een winkel, espressobar en restaurant. Openingstijden

Indien u hiertoe in staat bent, kunt u ervoor kiezen om de warme maaltijd niet op de verpleegafdeling te gebruiken, maar (met uw bezoek) in Assisi Plaza. De zorgassistent schrijft hiervoor (op verzoek) een maaltijdbon voor uit. Deze bon is goed voor een tweegangen maaltijd: soep of een dessert en een warme maaltijd van de dag. Wilt u deze maaltijd uitbreiden of iets anders gebruiken dan is dat voor eigen rekening. U dient het dagelijks voor 15.30 uur aan te geven als u in Assisi Plaza wilt eten. Ook bij speciale diëten zijn er mogelijkheden om in Assisi Plaza te eten. Informeer bij de zorgassistent naar de mogelijkheden.

Meenemen van maaltijden

In verband met de voedselveiligheid adviseren wij u om alleen gebruik te maken van de door het ziekenhuis geserveerde maaltijden. Franciscus Gasthuis is niet verantwoordelijk voor door uzelf of uw bezoek meegebrachte voedingsmiddelen of maaltijden.

Verjaardagsmaaltijd

Als u jarig bent terwijl u in Franciscus Gasthuis ligt, dan kunt u een speciaal verjaardagsmenu krijgen. Dit driegangen menu wordt tijdens de lunch geserveerd en bestaat uit luxe gerechten. U kiest de dag van tevoren het menu samen met een medewerker van de keuken. Daarnaast wordt uw maaltijd feestelijk aangekleed en mag u een gast voor de maaltijd uitnodigen.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid