Doorgaan naar hoofdinhoud

Eten en drinken

Als u bent opgenomen in het Franciscus Gasthuis, verzorgt de voedingsassistent de maaltijden. De voedingsassistent komt bij u op de kamer langs voor het ontbijt en de lunch (richttijden 08.00 tot 09.00 en 11.45 tot 12.45). U kunt zelf beslissen wat u wilt eten. Het aanbod van de broodbuffetwagen bestaat uit verschillende soorten brood, zoet en hartig beleg, fruit, zuivel en dranken. Neem de menukaart op uw gemak door, voordat de wagen op de kamer komt. Onze voedingsassistent serveert de maaltijd zoals u hem wilt hebben. Zo eet u à la carte in ons ziekenhuis!

In de avond serveren wij een warme maaltijd. Ook dan neemt u vooraf de menukaart door. Er zijn verschillende warme maaltijden en bijgerechten (appelmoes en rauwkost enzovoort) waaruit u mag kiezen. De voedingsassistent komt eerder op dag uw menukeuze opnemen. Na de warme maaltijd komt de voedingsassistent langs met een wagen vol nagerechten. U mag, vanaf uw kamer, zelf uw nagerecht samenstellen.

Tussen de maaltijden door (ochtend, lunch en warme maaltijd) komt de voedingsassistent langs met verschillende dranken zoals koffie, thee, melk of sinaasappelsap. In de ochtend krijgt u nog een extra eiwitrijke shake en in de middag een tussendoortje! In totaal zal de voedingsassistent 6 keer langskomen voor een (kleine) maaltijd.

Natuurlijk houden wij rekening met uw dieet of geloof. U kunt de voedingsassistent vragen naar de allergenen en voedingswaarde van de maaltijd.

Meenemen van maaltijden

In verband met de voedselveiligheid adviseren wij u om alleen gebruik te maken van de door het ziekenhuis geserveerde maaltijden. Het ziekenhuis is niet verantwoordelijk voor, door uzelf of uw bezoek, meegebrachte voedingsmiddelen of maaltijden. Er zijn binnen het ziekenhuis geen mogelijkheden om een eigen maaltijd te verwarmen, vanwege strenge hygiëne voorschriften.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid