Doorgaan naar hoofdinhoud

Opname

Wanneer u wordt opgenomen in het ziekenhuis komt er veel op u af. U heeft misschien vragen als: Waar meld ik me? Wat neem ik mee? Wat gaat er gebeuren? Indien u wordt geopereerd, heeft u voorafgaand aan uw opname een afspraak op het Opnameplein. U kunt zelf kiezen of u het Opnameplein van Franciscus Gasthuis of Franciscus Vlietland bezoekt, ongeacht op welke locatie u wordt geopereerd.

Anesthesioloog
De anesthesioloog en anesthesiemedewerker houden zich bezig met pijnbestrijding, verdoving en intensieve zorg rondom operaties. Er wordt een vragenlijst over de gezondheid doorgenomen en er wordt besproken welke vorm van anesthesie voor u geschikt is. De anesthesiemedewerker onderzoekt of de lichamelijke conditie goed genoeg is om een operatie te ondergaan. Soms is bloedonderzoek nodig en wordt een ECG (hartfilm) gemaakt. Tot slot wordt besproken welke voorbereidingen u zelf nog moet treffen, bijvoorbeeld tijdelijk stoppen met bepaalde medicijnen.

Apothekersassistente
De apothekersassistente registreert en controleert het medicijngebruik. Neemt u hiervoor een actueel overzicht mee van uw huisapotheek.

Intakeverpleegkundige
De intakeverpleegkundige geeft informatie over de voorbereidingen op de opname en vertelt wat u op de dag van de operatie en de dagen erna kan verwachten. De zorgverleners van het Opnameplein onderhouden nauw contact met de verpleegafdelingen, zodat ook zij goed voorbereid zijn op uw komst. Ook de thuissituatie komt tijdens het gesprek aan de orde. Om het proces na de operatie te stroomlijnen, wordt al zoveel mogelijk vooraf gedaan, zoals de voorbereiding van de aanvraag voor thuiszorg.

Extra informatie
Houdt u er rekening mee dat een bezoek aan het Opnameplein zo’n anderhalf uur in beslag neemt.

Om goed voorbereid naar het ziekenhuis te komen, leest u de informatiefolder.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid