Doorgaan naar hoofdinhoud

Na uw opname

Als uw opname afgelopen is, dan gaat u ‘met ontslag’. Uw arts bespreekt met u wanneer u met ontslag mag. Dit betekent dat u niet langer in het ziekenhuis blijft.
Meestal heeft u na uw ontslag nog zorg nodig. U moet bijvoorbeeld medicijnen innemen. Of u gaat naar een verpleeghuis, omdat u extra zorg nodig heeft.

Thuiszorg of verblijf in een verpleeg- of verzorgingshuis

Het kan zijn dat u na uw opname thuiszorg nodig heeft. Of dat u naar een verpleeg- of verzorgingshuis moet. De transferverpleegkundige bespreekt met u de aanvraag voor nazorg en de mogelijkheden van zorg na uw verblijf in het ziekenhuis. Lees hier wat het Transferpunt voor u kunt doen.

Medicijnen

Als u na uw ontslag medicijnen nodig heeft, dan krijgt u een recept mee. De medicijnen kunt u ophalen bij de apotheek of worden door de apotheek bij u aan bed bezorgd. U krijgt uitleg over de medicijnen en over de manier waarop u ze moet gebruiken.

Krukken, rolstoel en andere hulpmiddelen

Als u na uw ontslag hulpmiddelen nodig heeft, zoals krukken of een rolstoel, dan zorgt uw intakeverpleegkundige dat u deze kunt huren of kopen in het ziekenhuis. Meer informatie kunt u vragen bij uw verpleegkundigen.

Gezondheidsproblemen

Krijgt u binnen 24 uur na uw ontslag complicaties of problemen met uw gezondheid? Bel dan naar de afdeling waar u opgenomen bent geweest. Kunt u de afdeling niet bereiken? Dan neemt u contact op met de Spoedeisende Hulp .

Als u complicaties of problemen krijgt na 24 uur, dan neemt u contact op met uw huisarts.

Vervoer

Het is prettig als een familielid of bekende u ophaalt uit het ziekenhuis. Kunt u niet worden opgehaald? Dan kunt u taxivervoer aanvragen bij de receptie, in de centrale hal op de begane grond. Houdt u er rekening mee dat u direct moet betalen. Of u de kosten bij uw zorgverzekeraar kunt declareren, hangt af van uw zorgverzekering.

Aafje ZorgHotel

Heeft u na uw ziekenhuisopname nog intensieve revalidatie of behandeling nodig? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een verblijf in het zorghotel. Het zorghotel biedt zorg op de grens van ziekenhuis en verpleeghuis.

Er is een Aafje Zorghotel gevestigd in Franciscus Gasthuis. De kosten voor het ZorgHotel zijn voor uw zorgverzekeraar als u wordt doorverwezen door uw behandelend arts. Kiest u zelf voor een verblijf in het zorghotel? Dan zijn de kosten voor uw eigen rekening.

Voor meer informatie neemt u contact op via telefoonnummer 010 – 422 4040 of u kijkt op www.aafje.nl

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid