Thuismeten

Met thuismeten begeleiden wij u tijdens een behandeltraject op afstand met een app. U voert thuis zelf metingen uit en u houdt uw klachten bij. Deze informatie deelt u via de app met uw arts of een andere zorgverlener. Als u vergeet te meten of uw meetwaardes teveel afwijken, ontvangt uw zorgverlener een waarschuwingsmelding. Uw arts of zorgverlener bespreekt dan met u wat het beste is om te doen. Verder krijgt u voorlichting over uw behandeling en adviezen en tips. Binnen Franciscus wordt thuismeten nu bij zo’n 14 ziektebeelden ingezet.

Thuis als het kan en als de patiënt dat wil

Franciscus Gasthuis & Vlietland zet zich in om zorg continu te verbeteren, patiënten meer eigen regie te geven en de juiste zorg op de juiste plek te laten plaatsvinden. Voor veel patiënten is zorgbegeleiding op afstand een uitkomst. Met de Thuismeet app meten patiënten zelf vitale waarden en beantwoorden via de app vragen over hun gezondheid. Zo staan we ondanks dat de zorg op afstand plaatsvindt, toch in nauw contact met onze patiënten.

 

External video URL

Kees ervaart rust door thuismeten

Dat een hoge bloeddruk echt gevaarlijk kan zijn ervaarde Kees Ruigrok. Hij kreeg een hersenbloeding en is sindsdien onder behandeling in ons Diabetes- & Vasculair Centrum. Kees maakt gebruik van thuismeten, waarbij hij op afstand wordt begeleid. Hij meet 3 keer per week, meerdere malen, zijn bloeddruk en vult de waardes in een speciale app in. Hierdoor hoeft hij minder vaak naar het ziekenhuis. Ook geeft het hem rust en vertrouwen.

External video URL