Spoedplein Rotterdam Noord
 

Start bouw: juli 2023
Verwachte oplevering: 2026

Op laag 1 is de ingang naar het Spoedplein Rotterdam Noord. Hier werken de zorgprofessionals van de Spoedeisende Hulp en Huisartsenpost op één gezamenlijk spoedplein nauw samen.

Patiënten die spoedzorg nodig hebben, melden zich bij één centrale balie op het Spoedplein of komen via de ambulance binnen. Uiteraard na doorverwijzing door de huisarts of telefonisch contact met de huisartsenpost. Het maakt niet uit of de patiënt voor de Spoedeisende Hulp komt of voor de Huisartsenpost. Na het aanmelden en inschrijven zorgt het team dat de patiënt op de juiste plek terecht komt; bij de huisarts of een medisch specialist.

Samenwerken

Eén gezamenlijk Spoedplein heeft als groot voordeel dat artsen en verpleegkundigen gemakkelijk met elkaar kennis kunnen delen en samenwerken. Ze kunnen een patiënt van elkaar overnemen, zonder onnodige verplaatsingen van de patiënt of dubbele inschrijvingen.

Sfeer

Een opname of bezoek aan het Spoedplein kan een ingrijpende gebeurtenis zijn. Een rustige uitstraling, met veel daglicht en natuurlijke kleuren, draagt bij aan een prettige sfeer die ook voor wat afleiding kan zorgen.  Voor kinderen is er een speciale kinderwachtkamer en zijn er behandelkamers waarin kinderen kunnen worden afgeleid met licht en beeld. Medewerkers hebben er, naast een comfortabele pauzeruimte, 2 ontspanningsruimtes en een patio voor een rustmoment en frisse lucht tijdens de drukke dienst.

Behandelkamer SEH Low Care
Behandelkamer SEH

Impressies behandelkamer Spoedeisende Hulp.

 

Behandelkamer HAP
Behandelkamer HAP 2

Impressies behandelkamer Huisartsenpost.