Doorgaan naar hoofdinhoud

Mw. N. Bannink

Kinderarts - Erfelijke en Aangeboren Aandoeningen (EAA)
Mw. N. Bannink

Aandachtsgebieden

Mijn aandachtsgebieden zijn de begeleiding van kinderen en hun ouders, het zoeken naar een (genetische) diagnose en (voor zo ver mogelijk) de behandeling van kinderen met een ontwikkelingsachterstand, aangeboren aandoeningen en syndromen waarbij ook eet-, slaap en gedragsproblemen kunnen voorkomen. Graag werk ik samen met de kinderneuroloog, de kinderrevalidatiearts, de klinisch geneticus en ouders. We hebben de mogelijkheid om kinderen met een ontwikkelingsachterstand in een multidisciplinair team te zien voor adviezen ten aanzien van diagnostiek, behandeling en begeleiding.

Spreekuur op locatie

Franciscus Gasthuis & Vlietland

Opleiding & ervaring

Specialist sinds

2015

BIG-nummer

19062447401

Opleiding

Geneeskunde, Erasmus Universiteit Rotterdam 1998-2004

Promotie onderzoek binnen het craniofaciaal team, Erasmus MC-Sophia Rotterdam 2006-2010, naar het obstructief slaap apneu syndroom bij kinderen met een syndromale craniosynostosis. Deze groep kinderen heeft een schedelafwijking door het te vroeg sluiten van de schedelnaden. Zij hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van ademhalingsproblemen tijdens de slaap en op het krijgen van verhoogde hersendruk.

Kindergeneeskunde, Erasmus MC-Sophia, Rotterdam 2010-2015

Subspecialisatie tot kinderarts – EAA, Erasmus MC-Sophia, Rotterdam 2015-2017. In deze periode heb ik de nauwe samenwerking met de afdeling klinische genetica opgebouwd.

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Ik ben lid van de NVK, NVKN, ESN en VKGN. Verder maak ik deel uit van de Werkgroep Erfelijke en Aangeboren Aandoeningen Zuidwest Nederland, de Kerngroep Beter Keten EAA en het Expertisenetwerk Craniofaciale Aandoeningen.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid