Doorgaan naar hoofdinhoud

Mw. dr. I. Leeuwenburgh

MDL-arts
Mw. dr. I. Leeuwenburgh

Ik ben maag-, darm- en leverarts en sinds 2006 werkzaam in Franciscus Gasthuis. Ik ben opgeleid in het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam. Tijdens mijn opleiding heb ik onderzoek gedaan naar achalasie, een vrij zeldzame slokdarmaandoening. Ik ben daar uiteindelijk in april 2012 op gepromoveerd.

Ik heb met name het risico op het ontwikkelen van slokdarmkanker en de lange termijnresultaten van de behandeling onderzocht. Tijdens mijn opleiding heb ik me de techniek van de endo-echografie eigen gemaakt en ik heb deze techniek in 2006 meegenomen naar Franciscus Gasthuis. Hieruit vloeien dan ook mijn aandachtsgebieden, te weten slokdarmmotiliteit (beweeglijkheid) en gastro-intestinale oncologie (kanker van het spijsverteringsstelsel).

Met name de combinatie van chronische patientenzorg en het actief bezig zijn met endoscopieen op het endoscopiecentrum maken dat ik met veel plezier als MDL-arts werkzaam ben. Het is boeiend de steeds voortgaande technologische ontwikkelingen in ons vakgebied te volgen en te implementeren.

Ik heb mij tevens gecertificeerd voor het verrichten van het bevolkingsonderzoek darmkanker.

Aandachtsgebieden

Slokdarmmotiliteit (beweeglijkheid)
Gastro-intestinale oncologie (kanker van het spijsverteringsstelsel)

Opleiding & ervaring

BIG-nummer

19046370301

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid