Doorgaan naar hoofdinhoud

Dr. A.J.P. van Tilburg

MDL-arts
Dr. A.J.P. van Tilburg

Ik werk als maag-, darm- en leverarts in Franciscus Gasthuis. Mijn opleiding tot internist heb ik gevolgd in het Erasmus MC. Hierbij heb ik één jaar van mijn opleiding doorgebracht in Londen, wat een fantastische ervaring was. Daarna heb ik de opleiding tot MDL-arts gevolgd in het VUMC in Amsterdam.

Ik werk sinds 1991 in Franciscus Gasthuis, aanvankelijk als internist en sinds 1996 als (eerste) MDL-arts. In 1991 ben ik in Rotterdam gepromoveerd op aspecten van de entero-hepatische galzuurkringloop.

Inmiddels is het specialisme MDL uitgegroeid tot een volwaardige vakgroep binnen de maatschap Interne Specialismen en werken we op dit moment met vijf MDL-artsen en diverse ondersteuners als MDL-verpleegkundigen en een nurse-endoscopist. 

Samen met een collega hou ik mij specifiek bezig met de chronische darmontstekingen, ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Het is een grote uitdaging om voor deze categorie, vaak jonge patiënten met een invaliderende ziekte, te streven naar een optimale begeleiding en behandeling met als doel een optimale kwaliteit van leven. 

Ik heb mij tevens gecertificeerd voor het verrichten van het bevolkingsonderzoek darmkanker.

Aandachtsgebieden

De chronische darmontstekingen
Ziekte van Crohn
Colitis ulcerosa

Opleiding & ervaring

Specialist sinds

1991

BIG-nummer

29024290401

Opleiding

Opleiding tot internist in het Erasmus MC
Opleiding tot MDL-arts in het VUMC Amsterdam

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid