Doorgaan naar hoofdinhoud

Bekijk direct de veelgestelde vragen. Als het antwoord op uw vraag er niet tussen staat, neem dan contact op met de afdeling Radiologie.

Veelgestelde vragen Radiologie

Hoe kan ik een afspraak maken?

U heeft altijd een verwijsbrief nodig voor een onderzoek op de afdeling Radiologie of Nucleaire Geneeskunde. De verwijsbrief kunt u aanvragen bij uw huisarts of medisch specialist. 

Wat neem ik mee naar mijn afspraak?

Er zijn een aantal belangrijke dingen die u mee moet nemen naar uw afspraak. 

  • Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitsbewijs, rijbewijs)
  • Een geldige verzekeringspas of kopie van uw verzekeringspolis; 
  • Een verwijsbrief van de huisarts of medisch specialist, wanneer deze aan u op papier is meegegeven.
Is röntgenstraling gevaarlijk?

De stralingsdosis die voor röntgenfoto's gebruikt wordt, is minimaal. Deze is niet schadelijk voor uw lichaam. 

Wat als ik (mogelijk) zwanger ben?

Als u zwanger bent of denkt te zijn, kunt u contact opnemen met uw behandelend arts. Deze bekijkt welk onderzoek voor u en uw kind het minst belastend is. Wanneer mogelijk, kunt u overwegen om te wachten met onderzoek of behandeling tot na de bevalling of totdat u weet of u zwanger bent.

Kan ik een onderzoek ondergaan als ik overgevoelig ben voor contrastmiddel?

Neem contact op met uw behandelend arts. Hij of zij kan in overleg met de radioloog bekijken of er een andere onderzoekmethodes mogelijk zijnis. Als die er niet zijn, dan kunnen in overleg met u preventieve maatregelen getroffen worden, afgestemd op het overgevoeligheidsprobleem. Zo kan toch een onderzoek of behandeling uitgevoerd worden.

Hoe kan ik de uitslag van mijn röntgenonderzoek aanvragen?

De uitslag ontvangt u van uw behandelend arts en wordt uitgebreid met u besproken. Als u de foto's wilt opvragen van uw onderzoek wilt opvragen dan doet u het volgende. 

Aanvraag kopie foto met uitslag voor eigen gebruik
Op verzoek (voor eigen gebruik) kunnen röntgenfoto’s / CT-scans / MRI foto’s die van u gemaakt zijn, in uw bezit komen. U kunt hier een kopie aanvragen. De foto's kunt vervolgens afhalen bij het Patiëntenbureau in Franciscus Gasthuis, u krijgt hier vanzelf bericht van.

Aanvraag kopie foto met uitslag voor voortzetting behandeling in een ander ziekenhuis
Wanneer u naar een ander ziekenhuis gaat voor een behandeling bij een specialist, kan deze de foto’s opvragen bij de afdeling Radiologie. In dit geval worden de foto's digitaal verstuurd naar het andere ziekenhuis.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid