Doorgaan naar hoofdinhoud
Keel, Neus & Oorheelkunde (KNO)

De afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde richt zich op onderzoek, diagnose en behandeling van aandoeningen aan de keel, neus, oren én de hals. De KNO-artsen behandelen onder andere patiënten met snurkproblemen, slaapgerelateerde stoornissen, stemklachten, slik en keelpijn klachten, neus- en neusbijholteklachten, klachten door allergie, slechthorendheid en duizeligheid. 

Voor polikliniekbezoeken kunt u op alle locaties van Franciscus Gasthuis & Vlietland terecht. Operaties, (dag)opnames en (dag)behandelingen voor Keel-, Neus-, en Oorheelkunde vinden plaats in Franciscus Vlietland in Schiedam.

Kinderen

Operaties aan keel- en neusamandelen bij kinderen (>30 kg) en het plaatsen van buisjes bij kinderen >30 kg vinden voorlopig op beide ziekenhuislocaties plaats.

Rotterdams Duizeligheidscentrum

In het Rotterdams Duizeligheidscentrum werken artsen van Franciscus Gasthuis & Vlietland, Maasstad Ziekenhuis en Erasmus MC samen. Door deze samenwerking kunnen wij onze expertise en ervaring delen en patiënten met duizeligheidsklachten de beste zorg bieden. De deelnemende ziekenhuizen werken samen op 1 locatie, Willemsplein 495 in het centrum van Rotterdam.

Aandoeningen en ziektebeelden

Veelvoorkomende klachten zijn:

Behandelteam

Kinderallergie: AAE spreekuur

In Franciscus Vlietland komen kinderen met allergie terecht op het kinderallergie spreekuur, het AAE spreekuur. AAE staat voor Astma, Allergie en Eczeem. Omdat het niet eenvoudig is de oorzaak van de klachten vast te stellen, zijn meerdere deskundigen bij het allergiespreekuur betrokken. Zij benaderen de klachten vanuit hun eigen vakgebied en werken samen om de oorzaak te achterhalen. Daarna volgt een ‘op maat gesneden’ advies.

In Franciscus Vlietland zijn (kinder)dermatoloog Dr F.B. de Waard-van der Spek, kinderarts E.E.A. Hentzen-Alders, KNO arts M.M. Elias en kinderlongverpleegkundige I. Muilenburg bij het spreekuur aanwezig. Na het gesprek is vaak aanvullend onderzoek nodig, zoals een huidpriktest of een blaastest. Dit gebeurt aansluitend aan het gesprek. Tot slot wordt door de specialisten een advies geformuleerd dat de patiënt (en de ouders) direct meekrijgen.

Voorlichting

Contact

Franciscus Gasthuis
Polikliniek Keel-, Neus- & Oorheelkunde
3e verdieping, 308
Afspraak maken: 010 - 461 6231

Franciscus Vlietland
Polikliniek Keel-, Neus- & Oorheelkunde
2e verdieping, 2.10, via lift B
Afspraak maken: 010 - 893 0000 of via het afspraakformulier

Franciscus Berkel
Polikliniek Keel-, Neus- & Oorheelkunde
1e verdieping
Afspraak maken: 010 - 461 7700

Franciscus Maasluis
Polikliniek Keel-, Neus- & Oorheelkunde
Afspraak maken: 010 - 592 1822 of via het afspraakformulier

Franciscus Willemsplein
Polikliniek Keel-, Neus- & Oorheelkunde
2e verdieping
Afspraak maken: 010 - 404 3407

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid