Doorgaan naar hoofdinhoud
Intensive Care

Wat is de Intensive Care?

Op de afdeling Intensive Care (ook wel IC genoemd) liggen patiënten die intensieve zorg nodig hebben na een operatie of vanwege ziekte. Een opname op de IC is meestal een ingrijpende gebeurtenis. Dit geldt voor patiënten, maar ook voor familie of andere betrokkenen. Denk hierbij aan de oorzaak van de opname, de aanwezige apparatuur en, zeker niet onbelangrijk, het feit dat de patiënt er soms ‘anders’ uitziet.

Bezoek en communicatie

Op de Intensive Care is alleen bezoek toegestaan in overleg met een Intensive Care-verpleegkundige.

Aandoeningen en ziektebeelden

U ligt op de Intensive Care (IC) als u extra zorg of ondersteuning nodig heeft. Meestal vindt een opname op de IC met spoed plaats. Soms is een opname wel gepland, bijvoorbeeld na een ingrijpende operatie.

Per patiënt kunnen de verschijnselen en de behandeling erg verschillen. Typische ziektebeelden van patiënten op een IC, zijn: 

Behandelteam

Informatie voor familie

Als uw naaste is opgenomen op de afdeling Intensive Care, dan verzoeken wij u vriendelijk om met het volgende rekening te houden:

  • De bezoektijden op de IC wijken af van de algemene bezoektijden. Op de IC is alleen bezoek toegestaan in overleg met een IC-verpleegkundige.
  • Wijs binnen de familie één contactpersoon aan. Dit is de persoon die door artsen en verpleegkundigen volledig op de hoogte wordt gebracht.
  • Er staat veel apparatuur rond ieder bed. Daarnaast staat apparatuur in de centrale post. Schrikt u niet van alle piepjes en geluidjes. Niet elk alarm betekent dat er een probleem is.
  • U kunt uw vragen altijd stellen aan de verpleegkundigen.

Voorlichting

Contact

Franciscus Gasthuis, Rotterdam
Kleiweg 500
3045 PM Rotterdam
1e verdieping, balie 146
010 – 461 64 18

Franciscus Vlietland, Schiedam
Vlietlandplein 2
3118 JH Schiedam
1e verdieping, balie 1.02 (via liftenblok A)
010 – 893 31 46

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid