Doorgaan naar hoofdinhoud
Gipskamer

Op de Gipskamer kunt u terecht voor gips, maar ook voor diverse afneembare spalken. Gips kan voor een breuk zijn, rustgevend bij bijvoorbeeld een kneuzing, luxatie, spier- en of peesletsel of wondbehandeling.

Aandoeningen en ziektebeelden

Veelvoorkomende letsels zijn:

Behandelteam

Spreekuren

De Gipskamer biedt de volgende spreekuren:

Algemene gipsspreekuur

Het algemene gipsspreekuur is van 8.00 tot 16.15 uur in Franciscus Gasthuis en van 8.00 tot 17.30 uur in Franciscus Vlietland.

Voetenspreekuur

Na een verwijzing van uw vaatchirurg kunt u terecht op het diabetische voetenspreekuur op maandagmiddag vanaf 13.00 uur. Dit spreekuur is speciaal voor patiënten met wonden en problemen aan hun voeten. Hiervoor is een volledig voetenteam beschikbaar, bestaande uit een vaatchirurg, internist, dermatoloog, revalidatiearts, orthopeed, orthopedisch schoenmaker, podoloog en gipsverbandmeester.

Amputatiespreekuur (Franciscus Gasthuis)

Het amputatiespreekuur is op woensdagmiddag vanaf 13.00 uur, voor patiënten die een onderbeenamputatie hebben ondergaan. Samen met de vaatchirurg, revalidatiearts en instrumentatiemaker (prothese) kijkt de gipsverbandmeester elke week hoe het gaat met de wondgenezing en de vorming van de stomp.

Nuttige informatie als u gips draagt

Geef het aan ons door indien u binnenkort gaat vliegen. Met een aantal gipsen wordt u namelijk niet in het vliegtuig toegelaten. Neem ook altijd contact op met uw vliegtuigmaatschappij.

Autorijden en het besturen van andere voertuigen is bij de wet verboden in combinatie met gips of het niet volledig beschikken over de functie van de armen/handen en benen. Heeft u hier vragen over neem dan contact op met 1 van onze gipsverbandmeesters of uw verzekeringsmaatschappij.

Voorlichting

Contact

Franciscus Gasthuis
Gipskamer
1e verdieping, 126
Afspraak maken: 010 - 461 6163

Franciscus Vlietland
Gipskamer
1e verdieping, 1.15, via lift B
010 - 893 1931: tussen 8.00 en 16.30 uur kunt u met uw vragen terecht.

Polikliniek Chirurgie
1e verdieping, 1.12, via lift B
Afspraak maken: 010 - 893 00 00 of via het afspraakformulier

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid