Doorgaan naar hoofdinhoud

De geestelijk verzorgers zijn beschikbaar voor iedereen die dat wenst, ongeacht geloof of levensbeschouwing. U kunt een beroep op hen doen als u behoefte heeft aan een vertrouwelijk gesprek, aan steun na slecht nieuws, wanneer u staat voor een moeilijke keuze, of gewoon eens met iemand wilt praten. Patiënten en bezoekers kunnen zelf contact opnemen met een geestelijk verzorger of een verpleegkundige daar om vragen.

Behandelteam

Viering & ritueel

Iedere zondag is er om 9.30 uur een oecumenische viering in Franciscus Gasthuis, die op beide locaties via de tv aan bed te volgen is. De viering staat open voor iedereen, ongeacht achtergrond of levensbeschouwing. Ook partners, familie en andere gasten zijn van harte welkom. Informatie over de vieringen staat in de maandfolder Franciscus verbindt.

In Franciscus Gasthuis worden de vieringen van Schrift en Tafel gehouden in de Kerkzaal, ingang bij balie 035 en 037. Er is ringleiding aanwezig. Patiënten worden op zaterdag uitgenodigd door een vrijwilliger en kunnen op zondag worden opgehaald met bed of rolstoel. Op de verpleegafdeling is de viering te volgen via tv-kanaal 21. Vrijwilligers delen daarvoor een liturgieboekje uit. Ook is het mogelijk tijdens de viering de communie of heilig brood op de afdeling te ontvangen.

De viering vanuit Franciscus Gasthuis is in Franciscus Vlietland gelijktijdig te volgen via televisiekanaal 350. Vrijwilligers van de kerkelijke viering gaan op zaterdag langs bij patiënten en kunnen dan meer informatie geven. Als patiënten de viering willen volgen, krijgen zij een liturgieboekje en indien gewenst tijdens de viering de communie of heilig brood. In overleg met de geestelijke verzorger van de afdeling kan ook op een ander moment in de week de communie worden uitgereikt.

Stiltecentrum 

In de Centrale Hal op de begane grond van zowel Franciscus Gasthuis als Franciscus Vlietland vindt u het Stiltecentrum. Het is de hele dag open voor stilte, bezinning, gebed en het branden van een kaars.

Moslimgebedsruimte

In Franciscus Gasthuis vindt u tegenover het Stiltecentrum de gebedsruimte voor moslims. In Franciscus Vlietland vindt u deze ruimte op de 3e verdieping, vanuit lift C links de gang in. Er is gelegenheid voor de rituele wassing. De ene ruimte is bestemd voor mannen, de andere voor vrouwen. De gebedsruimte is de hele dag open voor stilte, bezinning en gebed (zonder schoenen betreden). 

Voorlichting

Bekijk de folder Geestelijke Verzorging

Contact

U kunt contact opnemen met een van onderstaande geestelijk verzorgers.

Mw. H. Akbulut-Kurum, geestelijk verzorger, islamitisch
Telefoon 010 - 893 5423
E-mail: h.akbulut-kurum@franciscus.nl
Franciscus Vlietland: woensdag en vrijdag

Dhr. P.J. Bougie, teammanager en geestelijk verzorger, katholiek
Telefoon 010 - 461 6002
E-mail: p.bougie@franciscus.nl
Franciscus Gasthuis: Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

Mw. M. Hulsman, geestelijk verzorger, humanistisch
Telefoon 010-8935424
E-mail: m.hulsman@franciscus.nl
Franciscus Gasthuis: Maandag, woensdag en vrijdag

Dhr. A. Karbila, geestelijk verzorger, islamitisch
Telefoon 010 - 461 6018            
E-mail: a.karbila@franciscus.nl
Franciscus Gasthuis: Maandag, dinsdag en donderdag

Mw. W.A.M. Kelder, geestelijk verzorger, protestants
Telefoon 010 - 4616001            
E-mail: a.kelder@franciscus.nl
Franciscus Gasthuis: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Mw. A.M. Maksud, geestelijk verzorger, vrij katholiek
Telefoon: 010 - 461 7905          
E-mail: s.maksud@franciscus.nl
Franciscus Vlietland: Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

Mw. H.J. Smits, geestelijk verzorger, katholiek
Telefoon: 010 - 893 5441
E-mail: h.smits@franciscus.nl
Franciscus Vlietland: maandag, dinsdag en donderdag
Franciscus Gasthuis: woensdag

De Dienst Geestelijke Verzorging bevindt zich in Franciscus Gasthuis op de begane grond, balie 37 en in Franciscus Vlietland op de 4e verdieping, kamer F4.315 via liftenblok B. Het secretariaat is bereikbaar via telefoonnummer 010 - 461 6016 of e-mail geestelijkeverzorging@franciscus.nl.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid