Doorgaan naar hoofdinhoud

Bloedafname en Laboratoriumonderzoek

Bloedafname en Laboratoriumonderzoek

U kunt bij de afdeling Bloedafname terecht voor bloedprikken. Uw arts uit het ziekenhuis, huisarts, verloskundige of verpleeghuisarts uit de regio kan u hiervoor verwijzen. Uw bloed wordt daarna onderzocht in het laboratorium in Franciscus Gasthuis of Franciscus Vlietland. De zorgverlener die u verwijst, is de persoon die u de uitslag van het bloedonderzoek geeft.

U kunt laten bloedprikken op alle locaties van Franciscus Gasthuis & Vlietland. Daarnaast heeft het ziekenhuis diverse bloedprikpunten op andere locaties in de regio. Zo hoeft u nooit ver te reizen om uw bloed te laten prikken. Dit is ook erg prettig als u patiënt bent van Franciscus Trombosedienst.

Aandoeningen en ziektebeelden

Voor heel veel verschillende ziekten wordt bloedonderzoek aangevraagd. Uw bloed wordt bij u geprikt en opgevangen in buisjes. Deze buisjes worden daarna vervoerd naar het laboratorium van het ziekenhuis.

Behandelteam

Kwaliteitskeurmerken 

keurmerk rvaDe laboratoria van Franciscus Gasthuis zijn geaccrediteerd volgens NEN-EN-ISO 15189-2012 door de Raad van Accreditatie (RVA). Een accreditatiekeurmerk van RvA toont onder andere aan dat onafhankelijke deskundigen hebben geconstateerd dat een laboratorium een goed en actief kwaliteitsbeleid voert. Ook de operationele procedures, theoretische en praktische kennis, klachtafhandeling en correctie van eventueel gemaakte fouten is als goed beoordeeld.

Tarieven

Welke tarieven gelden voor laboratoriumonderzoek in Franciscus Vlietland (Schiedam), vindt u hier

Welke tarieven gelden voor laboratoriumonderzoek in Franciscus Gasthuis (Rotterdam), vindt u hier .

Voorlichting

Bekijk de folder Bloedonderzoek
Bekijk de folder Bloedprikken bij kinderen
Bekijk de folder Bloedtransfusie
Bekijk de folder Glucose tolerantietest
Bekijk de folder Kreatinine klaring
Bekijk de folder Lactose tolerantietest
Bekijk de folder Methionine belastingstest
Bekijk de folder Urine verzamelen, 24 uur
Bekijk de folder Zweettest

Contact

De polikliniek Bloedafname vindt u op alle locaties van Franciscus Gasthuis & Vlietland. Ook zijn er veel bloedprikpunten buiten het ziekenhuis. Bekijk het volledige overzicht van bloedprikpunten. Op dit overzicht ziet u ook op welke punten de Franciscus Trombosedienst beschikbaar is. 

Een afspraak maken voor bloedprikken, is niet nodig. 

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid