Doorgaan naar hoofdinhoud
Apotheek

De apotheek in het ziekenhuis

Als u in het ziekenhuis bent opgenomen, wordt u vaak met medicijnen behandeld. Zowel op onze Rotterdamse als onze Schiedamse locatie is een Ziekenhuisapotheek. Deze levert de medicijnen die u tijdens uw opname nodig heeft.

Daarnaast heeft het Franciscus Gasthuis een eigen Poli-Apotheek. Wordt u ontslagen uit het ziekenhuis dan kunt u uw medicijnen om mee naar huis te nemen in deze apotheek ophalen. Het is ook mogelijk dat een apothekersassistente deze medicijnen bij u aan bed bezorgt. En, na een bezoek aan uw arts, kunt u bij de Poli-Apotheek direct medicijnen en verbandmiddelen ophalen.
In Franciscus Vlietland wordt dezelfde service geboden door Apotheek Poldervaart.

Belangrijk: voor een goed overzicht van uw thuismedicatie is het belangrijk dat u zelf altijd een actueel medicatie-overzicht meeneemt naar het ziekenhuis. Deze vraagt u op bij uw apotheek of huisarts.

Behandelteam

Medicijnen

Uw medicijnen zijn belangrijk voor u. Bijvoorbeeld omdat u iedere dag medicijnen moet innemen voor uw ziekte of omdat medicijnen bijdragen aan uw herstel. Het is dan ook erg belangrijk dat u uw arts van de juiste informatie voorziet. Geef duidelijk aan welke medicijnen u gebruikt. U vraagt hiervoor een actueel medicatieoverzicht op bij uw eigen apotheek. Dit overzicht neemt u mee naar het ziekenhuis. 

De apotheek van het ziekenhuis heeft de verantwoordelijkheid over uw medicijnen vlak voor, tijdens en na uw opname in het ziekenhuis

GMP-z keurmerk

De Apotheek heeft de certificering GMP-z (Good Manufacturing Practice Ziekenhuizen) gehaald. Deze norm beschrijft hoe er op een goede manier geneesmiddelen geproduceerd moeten worden in de ziekenhuisapotheek. www.nvza.nl 

Voorlichting

Contact

Franciscus Gasthuis, Rotterdam
Poli-Apotheek
Voor contact: 010 - 461 6950

Ziekenhuisapotheek
Voor contact: 010 – 461 6161 

Franciscus Vlietland, Schiedam
Ziekenhuisapotheek
Voor contact: 010 – 893 9393

24 uur per dag apotheek:
Ook bij spoedgevallen is het vaak nodig om medicijnen of verband te gebruiken. Om te zorgen dat 24 uur per dag medicijnen beschikbaar zijn, is op onze Rotterdamse locatie een Dienstapotheek gevestigd. U kunt hier terecht als u in de nacht, avond of het weekend met spoed medicijnen nodig heeft en u niet kunt wachten totdat uw eigen apotheek geopend is. Apotheek Poldervaart, op onze Schiedamse locatie, is 24 uur per dag geopend.

Dienstapotheek: 010 - 461 7878
Werkdagen: geopend van 17.30 tot 8.00 uur
Weekend: 24 uur per dag geopend
Ingang: naast de hoofdingang van Franciscus Gasthuis

Apotheek Poldervaart: 010 – 893 8210
24 uur per dag geopend
Ingang: begane grond van Franciscus Vlietland

Website: Apotheek Poldervaart

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid