Doorgaan naar hoofdinhoud
Apotheek

De apotheek in het ziekenhuis

Als u in het ziekenhuis bent opgenomen, wordt u vaak met medicijnen behandeld. Zowel in Franciscus Gasthuis als in Franciscus Vlietland is een Ziekenhuisapotheek. Deze levert de medicijnen die u tijdens uw opname nodig heeft.

Franciscus Gasthuis heeft een eigen Poli-Apotheek. Als u wordt ontslagen uit het ziekenhuis, dan kunt u uw medicijnen om mee naar huis te nemen in deze apotheek ophalen. Ook na een bezoek bij de arts kunt u hier uw medicijnen krijgen. In Franciscus Vlietland biedt apotheek Poldervaart dezelfde diensten.

Actueel overzicht medicijnen

Als u wordt opgenomen in het ziekenhuis, is het belangrijk dat u een overzicht meeneemt van de medicijnen die u gebruikt. Dit overzicht kunt u opvragen bij uw eigen apotheek en aan uw specialist geven.

De apotheek van het ziekenhuis heeft de verantwoordelijkheid over uw medicijnen vlak voor, tijdens en na uw opname in het ziekenhuis

Behandelteam

Thuisprikservice Poli-Apotheek

Het kan zijn dat de specialist een geneesmiddel voorschrijft dat via een injectie moet worden gegeven. De Poli-Apotheek heeft een prikservice. Verpleegkundigen dienen bij patiënten thuis de medicatie toe. De prikservice wordt aangeboden voor patiënten onder behandeling bij het Franciscus Oncologiecentrum, Nefrologie, Reumatologie, Dermatologie, Urologie of Maag-, Darm- en Leverziekten. Deze service wordt ook aan kinderen aangeboden, in samenwerking met de Kinderafdeling, bijvoorbeeld als het gaat om een injectie (Synagis®) tegen het RS-virus.

Dienstapotheek Noord

Als u ’s avonds, ’s nachts, in het weekend of tijdens feestdagen medicijnen en/of verbandmiddelen nodig heeft, kunt u terecht bij Dienstapotheek Noord. De Dienstapotheek is alleen geopend voor spoedgevallen.

De ingang van de Dienstapotheek zit net naast de Centrale Ingang van Franciscus Gasthuis, aan de buitenkant van het gebouw. De Dienstapotheek is geopend in de weekenden, op feestdagen en dagelijks van 17.30 - 8.00 uur. 

Voorlichting

Contact

Franciscus Gasthuis, Rotterdam
Poli-Apotheek
Voor contact: 010 - 461 6950

U bent welkom tussen 09.00 tot 12.00 uur of van 14.00 tot 17.30 uur. Telefonisch is de apotheek bereikbaar van 09.00 tot 12.00 of van 14.00 of 17.00 uur.

Ziekenhuisapotheek
Voor contact: 010 – 461 6096 

Franciscus Vlietland, Schiedam
Ziekenhuisapotheek
Voor contact: 010 – 893 9393

24 uur per dag apotheek:
Ook bij spoedgevallen is het vaak nodig om medicijnen of verband te gebruiken. Om te zorgen dat 24 uur per dag medicijnen beschikbaar zijn, is op onze Rotterdamse locatie een Dienstapotheek gevestigd. U kunt hier terecht als u in de nacht, avond of het weekend met spoed medicijnen nodig heeft en u niet kunt wachten totdat uw eigen apotheek geopend is. Apotheek Poldervaart, op onze Schiedamse locatie, is 24 uur per dag geopend.

Dienstapotheek: 010 - 461 7878
Werkdagen: geopend van 17.30 tot 8.00 uur
Weekend: 24 uur per dag geopend
Ingang: naast de hoofdingang van Franciscus Gasthuis

Apotheek Poldervaart: 010 – 893 8210
24 uur per dag geopend
Ingang: begane grond van Franciscus Vlietland

Website: Apotheek Poldervaart

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid