Diagnose

U heeft een afspraak bij de Franciscus Borstkliniek omdat u doorverwezen bent door uw huisarts of na screening bij het Bevolkingingsonderzoek Borstkanker. Met een verwijzing kunt u snel terecht bij de Borstkliniek.

Hoe wordt de diagnose gesteld?

Om te ontdekken of er sprake is van een goedaardige of kwaadaardige afwijking in de borst is een aantal onderzoekstechnieken mogelijk (of een combinatie hiervan). U wilt natuurlijk zo snel mogelijk duidelijkheid als u een afwijking in uw borst(en) voelt. Daarom vinden bij de Borstkliniek alle benodigde onderzoeken zoveel mogelijk op één dag plaats en krijgt u dezelfde dag nog een voorlopige uitslag.

Snelle diagnose:

  • Indien mogelijk vinden alle benodigde onderzoek op één dag plaats.
  • U hoort dezelfde dag nog of er gedacht wordt aan een goedaardige of een kwaadaardige afwijking.
  • Zodra de diagnose bekend is, beginnen wij in overleg met u zo spoedig mogelijk met uw behandeling.

Route van uw bezoek aan de Borstkliniek

Hieronder wordt de route van uw bezoeken aan de Borstkliniek beschreven:

  1. Radiologische onderzoeken (Mammografie en eventueel echografie en/of biopt).
  2. Eerste gesprek met de verpleegkundig specialist of physician assistant. Dit kan telefonisch of bij de Borstkliniek in Franciscus Vlietland. 
  3. Diagnosegesprek en behandelplan met de medisch specialist zodra de definitieve weefseluitslag bekend is.

De stappen 1 en 2 vinden op één dag plaats. Stap 3 vindt plaats op een andere dag. Alle patiënten van de Franciscus Borstkliniek worden besproken in het multidisciplinair overleg.

Stap 1 kan plaatsvinden in zowel Franciscus Gasthuis in Rotterdam als Franciscus Vlietland in Schiedam. De stappen 2 en 3 en eventueel de operatie vinden plaats in Franciscus Vlietland.