Doorgaan naar hoofdinhoud

Bekkenbodemfysiotherapie

In 2012 kwam ik, na jarenlange prostaatklachten en een inmiddels verhoogde PSA-waarde terecht bij het Prostaatcentrum zuidwest Nederland in Franciscus Gasthuis. Ik had last van klachten, zoals veel plassen (zowel overdag als ’s nachts), nadruppelen en druk op mijn prostaat.

Na enige onderzoeken en gesprekken met de uroloog, adviseerde hij me om naar een bekkenfysiotherapeut te gaan. Ik wilde dat zeker proberen, maar wist niet goed wat ik daarvan moest verwachten. Tijdens het intakegesprek vroeg ik mij af of dit wel wat voor mij was. Ik begon dus met gemengde gevoelens aan de therapie.

Er werd gestart met ademhalingsoefeningen en er werd mij geleerd hoe ik mijn bekkenbodem kon aanspannen en ontspannen. Na een aantal behandelingen gaf dit al een goed resultaat. Na 2 maanden intensief de oefeningen uitgevoerd te hebben, verdwenen de klachten. Inmiddels ben ik al een jaren klachtenvrij.

Het vele plassen en nadruppelen zijn helemaal over en als ik al eens een drukkend gevoel op de prostaat aan voel komen, doe ik de oefeningen en verdwijnt het snel.

Ik ben recent voor controle in het Prostaatcentrum geweest en zelfs mijn PSA-waarde was gezakt naar een goede waarde! Kortom… een aan te bevelen therapie!

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid