Doorgaan naar hoofdinhoud

Het Prostaatcentrum zuidwest Nederland

Het Prostaatcentrum zuidwest Nederland is een samenwerking tussen het topklinische Franciscus Gasthuis en het Erasmus MC Kanker Instituut. Het onderscheidt zich ten opzichte van andere Nederlandse centra door de multidisciplinaire benadering van diagnostiek en behandeling.

Ontstaan

Het Prostaatcentrum zuidwest Nederland is officieel opgericht in oktober 2010. De medisch specialisten die betrokken zijn bij deze samenwerking, hadden al enige tijd het ideaal beeld om multidisciplinaire zorg te bieden aan patiënten met prostaatkanker. Een werkwijze waarbij de patiënt centraal staat met een team van experts om hem heen. Door de realisatie van het centrum worden expertise, ervaring en kundigheden van beide ziekenhuizen gebundeld, waardoor de kwaliteit en snelheid van de geboden zorg wordt bevorderd.

Patiënt centraal

Het Prostaatcentrum zuidwest Nederland is gevestigd op de begane grond van Franciscus Gasthuis. Op deze locatie werken urologen, radiotherapeuten en oncologen van beide ziekenhuizen nauw samen. Zij worden ondersteund door andere deskundigen zoals pathologen, radiologen en klinisch chemici, waardoor afwijkingen eerder worden gesignaleerd. Bij voorkeur is de patiënt onder behandeling bij 1 uroloog. In samenspraak met de patiënt bekijkt het team welke behandelmethode het beste bij de patiënt past.

Expertisecentrum

Het doel van het centrum is om, naast multidisciplinaire zorg, te innoveren door te investeren in ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek en therapie. Het Prostaatcentrum start zelf onderzoek op en voert het uit. Hierdoor is het als expertisecentrum op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de behandeling van prostaatkanker. Daarnaast worden nieuwe trials aangeboden, waarbij patiënten gedurende het behandeltraject worden geregistreerd. Hierdoor kan de zorg voor patiënten met prostaatkanker worden verbeterd, niet alleen voor de huidige, maar ook de toekomstige generatie.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid