Doorgaan naar hoofdinhoud

Stap 1 van uw behandelprogramma: Eerste afspraak

Voor uw eerste afspraak bij de uroloog, dient u zich eerst in te schrijven bij het Inschrijfbureau in de Centrale Hal van Franciscus Gasthuis. Daarna kunt u zich melden bij het Prostaatcentrum, balie 116, 1e etage van Franciscus Gasthuis.

Tijdens uw eerste afspraak vraagt de uroloog naar uw klachten. Ook kan hij algemene vragen stellen over uw gezondheid. Daarna wordt lichamelijk onderzoek bij u verricht. Uw uroloog voelt dan met zijn vinger in uw anus naar de grootte en structuur van uw prostaat.

Onderzoeken

U kunt ervoor kiezen om alle onderzoeken tijdens de eerste afspraak te laten plaatsvinden. U dient er dan rekening mee te houden dat dit enige tijd in beslag neemt. We raden u aan om iets te lezen mee te nemen. U krijgt koffie en thee aangeboden.

Wanneer er bij u nog geen PSA-onderzoek is gedaan, dan moet u eerst bloed laten prikken bij de afdeling Bloedafname in Franciscus Gasthuis.

Ook is het mogelijk dat dezelfde dag een prostaatechografie of -punctie wordt gedaan. Als u zich hierop liever wilt voorbereiden, dan kan dit ook een week later.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid