Doorgaan naar hoofdinhoud

Behandelprogramma prostaatkanker

Door te klikken op de stappen rechts in het menu, ziet u, door middel van tekst welke stappen u doorloopt bij de behandeling van prostaatkanker.

Multidisciplinair

Uw behandeling van prostaatkanker vindt plaats in het Prostaatcentrum zuidwest Nederland gevestigd op de begane grond van Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Het Prostaatcentrum onderscheidt zich ten opzichte van overige zorgaanbieders in Nederland door de multidisciplinaire benadering van diagnostiek en behandeling. Het centrum is een samenwerking tussen het topklinische Franciscus Gasthuis en het universitaire ziekenhuis Erasmus MC. Hiermee worden expertise, ervaring en kundigheden van beide ziekenhuizen gebundeld, waardoor de kwaliteit en snelheid van uw behandeling wordt bevorderd.

Multidisciplinair

In het Prostaatcentrum werken urologen, radiotherapeuten en oncologen van Franciscus Gasthuis en Erasmus MC nauw samen. In een gezamelijk overleg wordt uw diagnose besproken en vindt afstemming plaats over de behandelmethode die het beste bij u past. Doordat ook een oncoloog hierbij betrokken is, kan hij indien nodig op het juiste moment een behandeling starten. Hierdoor worden onderzoeken niet onnodig herhaald. Tijdens uw behandeling heeft u nauw contact met een urologisch-oncologieverpleegkundige die u ondersteunt voor, tijdens en na uw behandeling.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid