Franciscus Gasthuis

Franciscus Gasthuis

Op het terrein van Franciscus Gasthuis wordt gebouwd aan de vervangende nieuwbouw. Houd daarom rekening met mogelijk extra looptijd van en naar de parkeerplaats. Volg op ons ziekenhuisterrein de aangegeven route.

Contactinformatie
Telefoonnummer
010 - 461 6161
Adres

Kleiweg 500
3045 PM Rotterdam
Nederland

Spoed en huisartsenpost

Komt u voor de Huisartsenpost of de Spoedeisende Hulp? Dan kunt u via de inrit ‘Spoed’ naar binnen en op het terrein parkeren. Volg de borden 'uitgang' om het terrein weer te verlaten.

Routebeschrijving

Met de auto

Auto icoon

Met het OV

OV icoon

Met de fiets

Fiets icoon

Lopend

Lopend icoon

Parkeren

Patiënten en bezoekers kunnen binnen parkeren in de overdekte parkeergarage. Is uw voertuig hoger dan 2 meter, dan kunt u op het buitenterrein van Franciscus Gasthuis parkeren. Houd dan rekening met extra looptijd van en naar de parkeerplaats. Zowel binnen als buiten zijn parkeerplaatsen voor mindervaliden. 

Parkeertarieven

De betaalautomaten vindt u in de Centrale Hal. U kunt betalen met contant geld en pinpas. Bent u uw kaart verloren? Voer dan uw kenteken in. 

U betaalt € 0,05 per minuut, met een maximum van €15,- per dag. U betaalt geen parkeerkosten als u binnen 20 minuten het parkeerterrein in- en uitrijdt. Scan direct uw parkeerkaart bij de slagboom. 

Naast parkeren tegen het normale parkeertarief, is er een speciale parkeerregeling voor patiënten en bezoekers die zeer regelmatig Franciscus bezoeken. Bekijk hier meer informatie over de parkeerregeling.

Halen en brengen

Voor halen en brengen kunt u gebruik maken van de Kiss & Ride parkeerplekken. Houdt er rekening mee dat u op deze parkeerstroken maximaal 10 minuten mag parkeren. Stadsbeheer beoordeelt of men zich wel of niet aan de geldende regels houdt.

Toegankelijkheid mindervaliden

Er zijn ook parkeerplaatsen beschikbaar voor mindervaliden. Hiervoor betaalt u bovenstaand parkeertarief.

In het ziekenhuis kunt u gebruiken maken van de rolstoelen bij de hoofdingang en en bij de ingang Spoedeisende Hulp (SEH).

Parkeren voor leveranciers en externe bedrijven

Voor leveranciers en externe bedrijven die op Franciscus Gasthuis & Vlietland terrein willen parkeren, zijn er een aantal mogelijkheden om betaald te parkeren. Lees hier meer.

Fietsenstalling

Op het terrein van onze ziekenhuislocaties vindt u een overdekte, onbewaakte fietsenstalling. Patiënten en bezoekers kunnen daar hun fiets of brommer plaatsen. Bij de overige locaties maakt u gebruik van nabijgelegen fietsenstallingen.