Polikliniek Polyfarmacie

De polikliniek Farmacie is speciaal bedoeld voor ouderen die veel medicijnen gebruiken en die daarvan problemen ondervinden. De polikliniek is onderdeel van de afdeling Geriatrie en wordt aangeboden in Franciscus Vlietland (Schiedam).

Afspraak bij de polikliniek Polyfarmacie

Het kan zijn dat u al lange tijd, bijna vanzelfsprekend, meerdere medicijnen gebruikt. Ondertussen is de kennis over medicijnen toegenomen en is uw lichaam veranderd. Er zijn veel redenen om regelmatig te kijken naar ál uw medicijnen en hoe de medicijnen bij u werken. Als u 5 of meer medicijnen tegelijkertijd gebruikt, dan kunt u een afspraak krijgen op de polikliniek Polyfarmacie. U kunt via uw huisarts of specialist een verwijzing aanvragen. 

Uw medicijnen op orde

Op de polikliniek Polyfarmacie spreekt u met de geriater (dit is een specialist voor ouderen) en de ziekenhuisapotheker. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek en meestal een hartfilmpje (ECG). Met alle gegevens, ook van laboratoriumonderzoek en informatie van andere specialisten, wordt uw medicatie geanalyseerd. Daaruit volgt een advies. Vervolgens bespreken de geriater en apotheker dit advies met u. Waar mogelijk stemmen zij het advies af op uw wensen en mogelijkheden.