Doorgaan naar hoofdinhoud
Annelies vertelt
Annelies vertelt

Annelies Sandee vertelt over aambeien

Annelies Sandee liet in een ander ziekenhuis voor het eerst bandjes zetten. ‘Dat deed veel pijn, maar had vervolgens weinig effect. Ik bleef doorlopen met mijn aambeienklachten, die bovendien verergerden na de geboorte van mijn kinderen. Hoewel ik er verschrikkelijk tegenop zag, besloot ik er toch weer voor te gaan. Ik wilde nu echt eens van die klachten af!

'Toen ik de verwijsbrief op zak had, heeft het toch nog maanden geduurd voordat ik de afspraak durfde te maken.'

’De keuze voor de Proctopoli van Franciscus Gasthuis lag voor de hand. ‘Daar zijn mijn kinderen geboren en ik ben er bekend. Maar toen ik de verwijsbrief op zak had, heeft het toch nog maanden geduurd voordat ik de afspraak durfde te maken.’ De benadering op de Proctopoli noemt Sandee begripvol en professioneel. ‘De medewerkers realiseren zich duidelijk dat het zetten van de bandjes en de houding waarin dat moet gebeuren voor de patiënt heel vervelend zijn. Ze gaan heel respectvol met je om en laten je goed merken dat je je nergens voor hoeft te schamen. En ook al is het een korte behandeling, de arts geeft stap voor stap uitleg bij wat hij doet.

’Helaas kreeg Sandee ook ditmaal last van ernstige napijn. ‘Thuis werd het zo erg,dat ik ’s avonds de Spoedeisende Hulp heb gebeld. De dienstdoende chirurg heeft toen een stevige pijnstiller voorgeschreven en die had goed effect. De volgende dag had ik alleen nog last van aandrang, zoals het ook in de folder staat omschreven. Volgende keer gebruik ik gelijk een sterke pijnmedicatie, waarschijnlijk heb ik dan minder last. Ik heb nog twee behandelingen nodig en hopelijk blijven ze daarna weg!’

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid