Kinderwens

Wij begrijpen dat het krijgen van een kind een diepgeworteld verlangen is, maar dat het voor sommige mensen een uitdaging kan zijn. Wij zijn er om u te ondersteunen tijdens uw vruchtbaarheidsreis.
Kinderwens

Uw kinderwens, onze zorg

Wij bieden volledige ondersteuning tijdens uw vruchtbaarheidsreis. Of u nu net begint met het verkennen van vruchtbaarheidsopties of al een tijd bezig bent met behandelingen, wij voorzien u graag van nuttige informatie en de juiste begeleiding. Wij geloven in een persoonlijke aanpak, waarbij wij uw unieke situatie en behoeften centraal stellen. Op deze pagina vindt u informatie over:

Behandelteam

dr. S.C.J.P. Gielen

Gynaecoloog S.C.J.P Gielen
Gynaecoloog

dr. M.H.A. van Hooff

Hooff van, M.H.A. gynaecoloog
Gynaecoloog

drs. C. C. Keller

Keller, C.C. Gyneacoloog, Fertiliteitsarts
Fertiliteitsarts

dr. E.L.D. de Mare

Mare de, E.L.D. Fertiliteitsarts
Fertiliteitsarts

L.H.M. de Vleeschouwer

Vleeschouwer
Gynaecoloog
Bekijk meer zorgverleners

Veelgestelde vragen

Is er een leeftijdsgrens voor een vruchtbaarheidsbehandeling?

Vrouwen boven de 43 jaar komen helaas niet meer voor een behandeling in aanmerking. Behalve vrouwen die nog ingevroren embryo’s bij ons in bewaring hebben. Voor hen is de leeftijdsgrens tot 50 jaar.

Zijn er bepaalde voorwaarden waar ik aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een vruchtbaarheidsbehandeling?

Vruchtbaarheidsbehandelingen verlopen minder succesvol als u ernstig overgewicht heeft. Bovendien heeft u dan meer kans op extra complicaties tijdens een zwangerschap. Roken, drugs en/of alcoholgebruik vermindert uw kans op een zwangerschap. Daarnaast heeft het ook een negatieve invloed op de spermakwaliteit. Ook psychosociale omstandigheden (bijvoorbeeld drank- of drugsgebruik, ontzetting uit de ouderlijke macht, psychische stoornissen) kunnen ons doen besluiten niet tot behandeling over te gaan. Hierbij raadplegen wij de medisch maatschappelijk werker en/of psycholoog en zonodig andere hulpverleners

Wat zijn de kosten van een vruchtbaarheidsbehandeling?

Franciscus heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Maar de laatste jaren zijn er heel wat wijzigingen doorgevoerd rondom de vergoedingen van vruchtbaarheidsbehandelingen. Wij raden u daarom aan eerst bij uw zorgverzekeraar te informeren naar eventuele vergoedingen en eigen bijdragen. Houdt u er in ieder geval rekening mee dat wij bij het eerste bezoek aan Franciscus, zowel voor de vrouw als man, een consult in rekening brengen. De kosten hiervan worden, na aftrek van uw (gehele) eigen risico, in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar.

Franciscus Gasthuis

Fertiliteitssecretariaat

3e verdieping, balie 376
010 - 461 6206

Bereikbaar van maandag tot vrijdag tussen 8.00 - 12.30 uur. Alleen op vrijdag ook tussen 13.30 - 16.00 uur.

 

U kunt ook vragen stellen via de BeterDichtbij app. Wij proberen uw vragen tijdens werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.