Expertisecentra van Franciscus

Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft heel veel kennis, vaardigheden en ervaring in de behandeling van een aantal complexe aandoeningen. Zorgverleners van verschillende specialismen werken nauw met elkaar samen om patiënten hooggespecialiseerde zorg te bieden. Bij de expertisecentra verzorgen wij onderwijs en doen we wetenschappelijk onderzoek. Hieronder vindt u een overzicht van de expertisecentra van Franciscus. 

Franciscus Astma, COPD & Allergie Centrum

Astma, COPD en allergie zijn chronische ziekten, dit betekent dat de ziekten blijvend zijn. In het Franciscus Astma, COPD & Allergie Centrum kijken wij samen met de patiënt hoe we de ziekte onder controle kunnen houden, zodat u de dagelijkse dingen kan blijven doen. In ons expertisecentrum ligt de focus op snelle diagnostiek. In korte tijd ondergaat u meerdere onderzoeken en heeft u gesprekken met verschillende zorgverleners.

Naar pagina Astma, COPD & Allergie

Astma COPD Allergie Centrum Franciscus
STZ Franciscus Borstkliniek

Franciscus Borstkliniek

U wilt snel duidelijkheid als u een knobbeltje voelt in uw borst of als u doorgestuurd wordt na screening door het bevolkingsonderzoek. Met een verwijzing van uw huisarts kunt u bij de Franciscus Borstkliniek snel terecht. De onderzoeken die nodig zijn, vinden zoveel mogelijk op 1 dag en op 1 locatie plaats. U hoort dezelfde dag of er gedacht wordt aan een goedaardige of een kwaadaardige aandoening.

Naar pagina Borstkliniek

Franciscus IBD Centrum

Inflammatory Bowel Disease (IBD), in het Nederlands: inflammatoire (ontstekingsachtige) darmziekten, staat voor chronische ontstekingen van het maag-darmkanaal. De 2 meest voorkomende vormen van IBD zijn de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Het IBD Centrum van Franciscus Gasthuis & Vlietland is een erkend expertisecentrum, gespecialiseerd in onderzoek naar chronische darmontstekingen en de behandeling ervan bij volwassenen en kinderen. 

Naar pagina IBD Centrum

Franciscus Borstkliniek
Franciscus Obesitas Centrum

Franciscus Obesitas Centrum

Obesitas is een ziekte. Deze ziekte heeft grote gevolgen voor het lichaam en de geest. Iemand heeft morbide obesitas als hij of zij zó zwaar is, dat die ernstige gezondheidsrisico’s loopt. Heeft u (ernstig) overgewicht en lukt het niet om zelf of met hulp van anderen af te vallen? Franciscus Gasthuis & Vlietland behandelt en begeleidt al ruim 40 jaar mensen met ernstig overgewicht. Op deze pagina vindt u meer informatie over het complete behandelprogramma met als doel een gezond gewicht en verbetering van kwaliteit van leven.

Naar pagina Obesitas Centrum

Maagdarm Ischemie Centrum Rotterdam

Het Maagdarm Ischemie Centrum Rotterdam is één van de twee expertisecentra in Nederland voor diagnostiek en behandeling van chronische aandoeningen die zorgen voor verminderde doorbloeding van het maag-darmkanaal. In dit centrum bieden we gerichte topklinische zorg, opleiding en wetenschappelijk onderzoek.

Naar pagina Maagdarm Ischemie Centrum

Gesprek Maagdarm-Ischemie-Centrum-Rotterdam

Neonatale luchtwegproblematiek en infecties

Zorg bij neonatale luchtwegproblematiek en infecties

In het expertisecentrum Neonatale luchtwegproblematiek en infecties bieden wij de best mogelijke zorg voor pasgeborenen op het gebied van (risico op) luchtwegaandoeningen en infectieproblematiek. Zo bieden wij als eerste ziekenhuis in Nederland nachtelijke longfunctietesten tijdens slaap aan bij onze kleinste patiënten. Dat helpt ons bij een nog betere behandeling. 

Naar pagina Neonatologie 

Complexe buikwandchirurgie

De afdeling Buikwandchirurgie werkt met de nieuwste apparatuur en volgens de laatste wetenschappelijke richtlijnen. Robotchirurgie, kijkoperaties en andere technieken waarbij veel kleinere sneetjes gemaakt worden dan bij een ‘klassieke’ ingreep, behoren tot de dagelijkse werkzaamheden. Er wordt nauw samengewerkt met de plastisch chirurg, interventie radioloog, bariatrisch chirurg en pijnspecialist om patiënten een behandeling op maat te kunnen bieden.

Naar pagina Buikwandchirurgie

Da Vinci Robot
Rotterdams Duizeligheidscentrum

Duizeligheid

Er zijn verschillende vormen van duizeligheid. Deze duizeligheidsklachten kunnen veroorzaakt worden door het evenwichtsorgaan, maar ook bijvoorbeeld door de hersenen. Daarom werken in het Rotterdams Duizeligheidscentrum verschillende artsen van Franciscus Gasthuis & Vlietland, Maasstad Ziekenhuis en Erasmus MC samen. Door deze samenwerking kunnen wij onze expertise en ervaring delen en patiënten met duizeligheidsklachten de beste zorg bieden.

Naar pagina Rotterdams Duizeligheidscentrum